Castigatorii Concursului de Creatie Literara "Petre Ghelmez"

   

Cristina Gabriela Simion, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National "Ion Maiorescu" din municipiul Giurgiu este castigatoarea Marelui premiu "Petre Ghelmez" in cadrul celei de-a VII-a editii a Concursului National de Creatie Literara "Petre Ghelmez".

"Prezenta numeroasa la editia din acest an de 112 elevi din 20 de judete ale tarii demonteaza un mit, acela ca scolarii de astazi nu mai citesc si nu mai sunt preocupati de literatura. Totodata, a fost demontat si mitul conform caruia numai copiii de la oras ar fi preocupati de lectura, pentru ca foarte multi premianti din acest an provin din mediul rural", a declarat, cu aceasta ocazie, directorul Bibliotecii Judetene Giurgiu, Ion Gaghii.

La editia din acest an a concursului de creatie literara au fost acordate 28 de premii pentru elevi din judetele Botosani, Buzau, Cluj, Arges, Dambovita, Timis, Vaslui, Calarasi, Dolj si Giurgiu. Castigatorii din acest an au primit diplome si premii constand in carti, iar creatiile lor au fost publicate intr-un volum tiparit cu sprijinul Bibliotecii Judetene Giurgiu.

Petre Ghelmez s-a nascut la data de 2 martie 1932 in comuna Gogosari, judetul Vlasca (judetul Giurgiu de astazi) si a decedat in anul 2001, in amintirea lui fiind organizat acest concurs national de creatie literara, el fiind un mare iubitor al universului copilariei. A fost poet, scriitor pentru copii, publicist, editor, a scris mai multe volume de poezii pentru copii si despre viata satului si a fost redactor-sef adjunct la revistele pentru copii "Luminita", "Arici Pogonici", "Cutezatorii".
Marti, 02 Iunie 2009, ora 13:51
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
INCENDIAR: FRATELE UNUI CANDIDAT PSD - LIDER AL UNEI GRUPARI DE SPARGATORI DE LOCUINEsE!
Un caz complex a fost solutionat, zilele acestea, de politistii din Capitala, care au reusit sa ...
ACUM: ACCIDENT RUTIER MORTAL. Un giurgiuvean si-a pierdut viata (FOTO)
In urma cu putin timp, pe soseaua Alexandriei, in municipiul Giurgiu, un tanar si-a pierdut viata in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor