Eleva din Targoviste, laureata a marelui premiu de creatie literara

   

Anca Stancu, eleva in clasa a XII-a si membra a Cenaclului Literar ''Radu Petrescu'' din municipiul Targoviste, judetul Dambovita, este castigatoarea marelui premiu al celei de-a sasea editii a concursului national de creatie literara ''Petre Ghelmez'', organizat in acest an la Giurgiu, transmite corespondentul ROMPRES.

"Asertiunea potrivit careia copiii din ziua de azi nu mai sunt pasionati de literatura, fie in sensul receptarii, fie in sensul creatiei artistice, se dovedeste a fi o prejudecata pentru ca an de an, in jurul acestui concurs national se produce o veritabila emulatie spirituala, in acest an fiind inregistrat un numar record de participanti", a declarat reprezentanta Bibliotecii Judetene Giurgiu, principalul organizator al concursului, Camelia Filip.

La editia din acest an a concursului au participat 108 elevi din scoli generale si licee din 12 judete din tara. Marele premiu a fost castigat de Anca Stancu, eleva din municipiul Targoviste. Alte premii au fost obtinute de elevi din Giurgiu si Calarasi. Castigatorii din acest an au primit diplome, iar creatiile literare li se vor publica intr-un volum. La concurs au mai participat elevi din judetele Alba, Arges, Braila, Cluj, Galati, Gorj, Timis, Valcea si Vrancea.
Marti, 10 Iunie 2008, ora 13:37
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
INCENDIAR: FRATELE UNUI CANDIDAT PSD - LIDER AL UNEI GRUPARI DE SPARGATORI DE LOCUINEsE!
Un caz complex a fost solutionat, zilele acestea, de politistii din Capitala, care au reusit sa ...
ACUM: ACCIDENT RUTIER MORTAL. Un giurgiuvean si-a pierdut viata (FOTO)
In urma cu putin timp, pe soseaua Alexandriei, in municipiul Giurgiu, un tanar si-a pierdut viata in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor