Alegeri parlamentare 2012: Petre Roman si Gheorghe Ialomitianu se lupta la Brasov

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 15:03
2785 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Petre Roman si Gheorghe Ialomitianu se lupta la Brasov
Foto: Arhiva

Zece parlamentari brasoveni vor noi mandate, insa surpriza alegerilor este, la Brasov, fostul premier Petre Roman, care candideaza din partea PNL pentru a fi deputat in acest judet, iar contracandidatul sau este fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu.

Primul partid care si-a stabilit candidatii a fost PSD, care are patru colegii pentru Camera Deputatilor si unul pentru Senat. La Camera Deputatilor candideaza presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, avocatul Ioan Adam, fostul prefect Emil Nita si consilierul local Ion Ochi. Pentru Senat, candideaza un singur social-democrat, respectiv vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Viorel Chiriac.

PC Brasov are un singur candidat, fiind vorba despre presedintele conservatorilor brasoveni, Ion Dinita, care este candidat la Camera Deputatilor.

Din partea PNL Brasov si-au depus candidaturile pentru Camera Deputatilor fostul premier Petre Roman, dar si Mihai Dontu si Daniel Zamfir, iar pentru Senat actualul senatorul Ioan Ghise, consilierul judetean Sebastian Grapa si directorul Spitalului Judetean Brasov, Marius Neculoiu.

Actualii parlamentari PDL Brasov candideaza pentru noi mandate, exceptie facand Florin Postolachi, care a spus ca ii ajunge un mandat si ca se multumeste cu functia de presedinte al Asociatiei "15 Noiembrie 1978 Brasov".

Pentru Senat, din partea PDL Brasov, candideaza Horatiu Braga, actualul senator Florian Stanciu, dar si europarlamentarul si prim-vicepresedintele PDL Brasov Nicolae Vlad Popa, fost senator si europarlamentar. Pentru Camera Deputatilor candideaza fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu, deputatul Gabriel Andronache, senatorul Marian Rasaliu, deputatul Gabriel Tita Nicolescu, consilierul judetean Adrian Gabor, consilierul local Adrian Oprica, consilierul judetean Andrei Szakal si avocatul Valeriu Vatavu.

Si UDMR va avea candidati pentru toate cele opt colegii la Camera Deputatilor si pentru cele patru la Senat. Astfel, pentru Camera Deputatilor, in Colegiul 1 va candida Toaso Imelda, fost director al Agentiei de Dezvoltare Durabila a judetului Brasov, in timp ce presedintele UDMR Brasov, consilierul judetean Kovacs Attila, va candida in Colegiul 2. Toaso Aron Zoltan a fost propus pentru Colegiul 3, iar pe Colegiul 4 - Molnar Gabor.

Pe lista candidatilor pentru Camera Deputatilor se mai afla avocatul Cserey Barnabas pentru Colegiul 5, deputatul in exercitiu Anna-Lili Farkas pentru Colegiul 6, Marthy Matyas pentru Colegiul 7 si Geczi Gellert, viceprimarul din Sacele, in Colegiul 8. Pentru Senat vor candida primarul comunei Ormenis, Gergely Janos in Colegiul 1, primarul comunei Tarlungeni, Kiss Iosif in Colegiul 2, fostul subprefect Carol Ambrus in Colegiul 3 si consilierul local Szente Ladislau in Colegiu 4.

Roman vs Ialomitianu, Ghise vs Popa

In Colegiul 8, zona Bartolomeu, se vor confrunta fostul premier Petre Roman, din partea PNL, si fostul ministrul al Finantelor din Guvernul Boc Gheorghe Ialomitianu de la PDL, care candideaza pentru al doilea mandat de deputat.

Dupa ce a pierdut sustinerea partidului, apoi a recastigat-o in urma unei contestatii, senatorul PNL Ioan Ghise va candida pentru al doilea mandat in Colegiul 3, care cuprinde Centrul vechi si zona Racadau, unde il va avea contracandidat pe prim-vicepresedintele PDL Brasov Nicolae Vlad Popa, fost senator in perioada 2000 - 2004 si europarlamentar intre 2004 si 2009.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#Petre Roman Ialomitianu, #candidati Brasov , #PNL