Ziare.com

ANI cere Camerei revocarea lui Petre Roman: Cum a reusit sa-si piarda functia de deputat

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 15:59

   

ANI cere Camerei revocarea lui Petre Roman: Cum a reusit sa-si piarda functia de deputat
Agentia Nationala de Integritate (ANI) cere Camerei Deputatilor sa constate revocarea din functie a deputatului PNL Petre Roman, dupa ce raportul prin care acesta a fost gasit in incompatibilitate nu a fost contestat in termenul prevazut de lege, ramanand astfel definitiv.

Intr-un comunicat remis presei, luni, de ANI se precizeaza ca raportul de incompatibilitate a fost emis la data de 12 martie 2014 si comunicat, conform legii, Camerei Deputatilor.

Inca 32 de parlamentari acuzati de incompatibilitate: Petre Roman si Sorin Iliesiu, printre ei

Petre Roman contesta decizia ANI: In cazul meu nici nu ar fi trebui sa faca obiectul discutiei

"Instanta competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal nu exista nicio contestatie formulata de Petre Roman impotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate", se arata in comunicatul remis presei de ANI.

Conform art. 22, alin. (1) si (2) din Legea nr. 176/2010, republicata, raportul putea fi contestat in termen de 15 zile de la primire, in caz contrar, "Agentia sesizeaza, in termen de 6 luni, organele competente pentru declansarea procedurii disciplinare".

Cum instanta compententa in acest caz este Curtea de Apel Bucuresti, iar Petre Roman nu a facut demersurile necesare, raportul ANI ramane definitiv.

Conform legii mentionate, "persoana eliberata sau destituita din functie sau fata de care s-a constatat existenta starii de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva, sau a incetarii de drept a mandatului", se mai precizeaza in comunicatul ANI.

De asemenea, neaplicarea legii de catre Camera Deputatilor "constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune", se mai arata in lege.

Conform raportului ANI, Petre Roman s-a aflat in incompatibilitate intrucat incepand cu data de 20 decembrie 2012, a detinut "simultan functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata".

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7047 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Imi pare rau de Petrica. Si doamnele de la Apaca o sa fie tare

triste...

 

Unde-i lege nu-i tocmeala!

Acesta este principiul pe care alesii nostri nu vor sa-l aplice,nu vor sa tina cont de el ca si cind pentru ei ar fi alta lege.Asta spune legea,aplicati legea!Asta incearca D-na Macovei sa convinga pe toata lumea ca este necesar.Fratilor,trebuie sa existe o lege pentru toti,aplicabila ptr. toti fara exceptie indiferent cine esti.In fata legii toti trebuie sa fim egali,indiferent ca te numesti ponta,iohannis,duicu,mazare,dragnea sau pur si simplu D-l "oarecare" de pe strada!Ptre asta avem nevoie de alegeri anticipate,vrem ca ponta sa plece impreuna cu tot guvernul lui de corupti si cu tot psd=ul care ne-a tratat ca pe ultimii oameni la alegeri.Sa plece ponta,sa plece psd!

 

Vai, alesii au scapat din vedere treaba asta...

De-acuma or sa se inghesuie la tv o sumedenie de tovarasi, colegi de-ai lui Ponta, care or sa ne explice ce rau este ANI asta. Asta, daca varul Petre continua sa il aduleze pe Ponta. Altfel, intr-o zi, doua, nu mai e parlamentar.

Pai ar pleca si Roman,

ala de-i verisor cu Uzina Roman din Brasov, ca-i cheama la fel, da nu mai are omul adresa de la APACA. Ca acolo a fost ales de femeile satule deja de Kent si valuta.

se pare ca premieri ajung doar niste mari nulitati

roman, tariceanu, boc, ciorbea, ponta, radu vasile, stolo si exceptia care confirma regula isarescu

nu inteleg !

pe cine reprezinta acest om lamentabil in parlament avand in vedere faptul ca nu are sange de roman in el ! cum putem fi atat de prosti sa votam cu un inamic al romaniei ? ziare.com , va rog prezentati o biografie al acestei persoane ca sa aratati poporului cine este , de unde a venit si ce interese are !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor