Ziare.com

Deputatii juristi, amendati de ANI din cauza lui Petre Roman: Risca sa fie cercetati penal

de Camelia Badea
Marti, 03 Februarie 2015, ora 20:49

   

Deputatii juristi, amendati de ANI din cauza lui Petre Roman: Risca sa fie cercetati penal
Toti membrii comisiei juridice din Camera Deputatilor au fost amendati, marti, de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru ca nu l-au revocat din functie pe deputatul Petre Roman (PNL), in ciuda faptului ca raportul de incompatibilitate intocmit de inspectorii de integritate pe numele lui a ramas definitiv.

Astfel, fiecare dintre cei 22 de membri ai comisiei juridice a primit o amenda de 2.000 de lei, conform adresei trimise, marti, de ANI presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Mai mult, ANI avertizeaza ca in situatia in care Camera Deputatilor nu va constata "demiterea de drept" din calitatea de deputat a lui Patre Roman, ca urmare a faptului ca "Raportul de evaluare nr. 10447/G/II/12.03.2014 a ramas definitiv prin necontestare", arunci ANI "va proceda la sesizarea organelor de cercetare penala cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu prevazuta la art. 297 Codul penal".

ANI a solicitat inca din data de 12 ianuarie revocarea lui Petre Roman dupa ce acesta nu a contestat in termen raportul de incompatibilitate la instanta prevazuta de lege. De asemenea, luni, in prima zi a noii sesiuni parlamentare, ANI a solicitat din nou revocarea lui Petre Roman.

Petre Roman ar trebui sa-si piarda azi mandatul de deputat - a contestat din nou raportul ANI

Deputatul s-a aparat in fata colegilor spunand ca are doua certificate de grefa de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti care dovedesc ca a solicitat in instanta anularea raportului ANI si apreciind ca atata timp cat isi "cauta dreptatea in justitie" nu isi poate pierde mandatul.

Insa, prima contestatie a fost depusa de Petre Roman la Tribunalul Bucuresti, alta instanta decat cea competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, iar contestatia a fost respinsa. Totodata, s-a iesit din termenul de 15 zile prevazut de lege pentru a contesta o decizie ANI.

Petre Roman nu mai are cale de atac in procesul cu ANI - Isi va pierde mandatul

Prin urmare, Tribunalul Bucuresti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman si a precizat ca acesta nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI.

In aceste conditii, plenul Camerei Deputatilor trebuia sa ii revoce, luni, mandatul, dar decizia a fost amanata.

Potrivit legii de functionare a ANI, "Nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 6 de catre persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeasi sanctiune se aplica si conducatorului entitatii respective, daca acesta nu indeplineste obligatiile prevazute de prezenta lege."
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8841 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

LA VREMURI NOI TOT VECHI

industria e vanduta la fier vechi in economia de talciok atipica si originala nascuta din burta revolutiei unde dolaru creste ca fat frumosu asta

 

fiecare dintre cei 22 a primit o amenda de 2.000 de lei

Fain, membrii comisiei juridice incalca o decizie a unei instante juridice si primesc amenda. De 2000 de lei, in conditiile in care astia iau spagi de sute de mii chiar milioane de euro. Dupa amenda probabil ca urmeaza mustrare scrisa si expunerea la panou... Daca insa cineva fura un codru de paine caci moa.re de foame, primeste 20 ani de inchisoare. Numai la noi...

 

Citez din ce ai scris:

"membrii comisiei juridice incalca o decizie a unei instante juridice". Intrebare. De cand ANI e instanta juridica?

De la egalitatea, la debandada puterilor in stat!

Și asta, numai pentru că puterea judiciară a fost subtilizată de puterea "judecătorească" (adică, a unui judecător, adică a unui singur om)!

"Citez din ce ai scris:"

Reciteste te rog: "membrii comisiei juridice incalca o decizie a unei instante juridice". Vezi undeva ANI? Acum citeste articolul, nu doar printre randuri. Vei vedea ca decizia respingerii contestatiei si ignorata de comisionari este a Tribunalului Bucuresti, desi instanta competenta in aceasta speta ar fi trebuit sa fie Curtea de Apel Bucuresti. Citeste si cerceteaza.

cum de la PNL ul lui Johannis

si nu il suspenda ?? Cum vine aia ?

corb la corb...

cand spunem ca cea mai mare grupare mafiota este parlamentul (rusinea Romaniei) nu gresim deloc.

 

Tot respectul ANI!

Aceasta lichea Petre Roman,care a organizat mineriade ,distrugeri de complxe industriale(printre altele voia sa desfinteze Dacia,care s-a dovedit ulterior,a devenit plamanul exporturilor romanesti de produse industriale),a studiat pe banii romanilor in Franta doar pentru a fi indepartat de fiica Ceausestilor,Zoe,de care se lipise ca un parazit!
Individul care se declara si ortodox si catolic(el fiind circumcis),nu are niciun Dumnezeu!Teo

 

este la fel de vinovat ca Basescu pentru distrugerea flotei romaniei

Compania de pescuit oceanic Tulcea a fost distrusa in anii 1990-1994 prin taierea navelor si vinderea lor ca fier vechi, hotarare luata de guvernul Roman, Basescu fiind ministru al transporturilor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor