Ziare.com

Petre Roman ar trebui sa-si piarda azi mandatul de deputat - a contestat din nou raportul ANI

Luni, 02 Februarie 2015, ora 12:28

   

Petre Roman ar trebui sa-si piarda azi mandatul de deputat - a contestat din nou raportul ANI
Deputatul PNL Petre Roman a contestat din nou raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea sa, de aceasta data la Curtea de Apel, in situatia in care Camera Deputatilor ar trebui sa ia act luni de incetarea mandatului sau, ca urmare a ramanerii definitive a sesizarii ANI.

Plenul Camerei Deputatilor trebuie sa ia act de incetarea mandatului lui Petre Roman, dupa prezentarea in sedinta de luni a raportului Comisiei juridice pe marginea solicitarii Agentiei Nationale de Integritate.

ANI cere Camerei revocarea lui Petre Roman: Cum a reusit sa-si piarda functia de deputat

Analiza asupra situatiei lui Roman, din Comisia juridica, va avea loc tot luni, inaintea sedintei de plen, fiind asteptat si deputatul PNL.

Acesta a depus o noua contestatie la raportul ANI prin care a fost constatat incompatibil, insa de aceasta data actiunea a fost inaintata la Curtea de Apel Bucuresti, dosarul fiind inregistrat in 16 ianuarie.

Petre Roman, despre anuntul ANI ca nu mai e deputat: Nu-l inteleg deloc. Ei confunda

Anterior, Petre Roman a contestat raportul ANI la Tribunalul Bucuresti, instanta constatand faptul ca actiunea impotriva raportului ANI a fost depusa la o alta instanta decat cea competenta, care era Curtea de Apel Bucuresti. Mai mult, deputatul PNL nu prezentase dovada achitarii taxei de timbru.

Petre Roman nu mai are cale de atac in procesul cu ANI - Isi va pierde mandatul

Astfel, Tribunalul Bucuresti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizand ca deputatul nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele sau.

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a inaintat Camerei Deputatilor o adresa in care solicita sa se constate incetarea mandatului deputatului Petre Roman, prezentand dovada faptului ca la Curtea de Apel Bucuresti nu a fost inregistrata vreo contestatie in termenul prevazut de lege pana la ramanerea definitiva a raportului ANI.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1375 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Unul

Din "Arhitectii" Romaniei de azi in zeghe si catuse la ocna la "Apel Adunarea!"

 

Cam nasol Petrica !

Fosta nevasta a fost data afara din vila de protocol rapps, acum asta-si pierde mandatul... nasol ,grea viata de om de rand ,unde-s vremurile de-altadata cand taia si spanzura in tara...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor