In 2008, in Romania s-a comis o crima zilnic

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 14:01
1675 citiri
In 2008, in Romania s-a comis o crima zilnic

Bilantul Politiei pe anul 2008 arata ca s-a comis in medie un omor pe zi, potrivit datelor prezentate de seful Politiei Romane, Petre Toba.

La sedinta a fost prezent si ministrul de Interne, care a subliniat ca exista mii de soferi care nu ar trebui sa detina permis de conducere.

Seful Politiei Romane, Petre Toba, a declarat, marti, la bilantul activitatii pe 2008, ca anul trecut s-au comis, in medie, 1,21 fapte de omor pe zi, el precizand, insa, ca procentul este mult sub rata omuciderilor din tarile Uniunii Europene.

"Infractiunile cu mare violenta inregistreaza un trend descendent, ponderea fiind reprezentata de vatamari corporale grave si tentative de omor.

Anul trecut s-au comis, in medie, 1,21 fapte de omor pe zi ceea ce reprezinta mult sub rata omuciderilor din tarile UE, de exemplu Franta unde se inregistreaza 2,16", a declarat Toba.

Omorurile la comanda si reglarile de conturi intre bande, in scadere

Chestorul de politie a mai afirmat ca, anul trecut nu s-ar fi comis omoruri la comanda sau pentru reglarea de conturi intre grupari criminale rivale.

"Infractiunile de mare violenta ramase cu autori necunoscuti inregistreaza scaderi la toate genurile, situatie care nu a mai fost intalnita in ultimii 18 ani", a precizat el.

De asemenea, Toba a mai spus ca se continua scaderea criminalitatii grave comise cu violenta.

"Acest gen de criminalitate reprezinta numai 0,4 la suta din totalitatea infractiunilor constatate de Politia Romana, iar procentul ridicat de identificare a autorilor in cazul infractiunilor care au drept consecinta suprimarea vietii, face ca Politia Romana sa se situeze pe primele locuri in Europa", a declarat seful Politiei.

Astfel, potrivit bilantului, infractiunile de mare violenta au scazut, fata de 2007, cu 7%, de la 1.688 fapte la 1.570 in 2008.

Dintre acestea, 37,2% reprezinta vatamari corporale grave, 26,3% tentative de omor.

De asemenea, 34,5% din infractiunile de omor sunt infractiuni domestice, iar 61% au loc in mediul rural.

3.500 de soferi nu ar trebui sa detina permis de conducere

"In prezent sunt 3.500 de infractori in libertate. E vorba de niste nebuni, niste persoane analfabete, fara niciun fel de aptitudini, care din cauza unor actiuni ale lucratorilor de la MAI au fost pusi in libertate si circula pe drumurile publice. Am cerut politiei si MAI ca acesti 3.500 sa reintre unde le era locul, adica sa ramana fara permis. E ca si cum am avea 3.500 de nebuni inarmati care circula pe drumuri si nu stiti cine si cand va trage", potrivit Ministrului interimar al Internelor, Dan Nica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#bilant politie 2008, #medie omor zi , #politica