Politia a descoperit cauzele accidentelor rutiere: soferii prosti si infrastructura

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 15:49
4093 citiri
Politia a descoperit cauzele accidentelor rutiere: soferii prosti si infrastructura

Seful Politiei, Petre Toba, a declarat ca numarul accidentelor rutiere au continuat sa creasca din cauza infrastructurii rutiere deficitare si a educatiei rutiere precare a participantilor la trafic.

Seful Politiei a aratat ca anul 2008 a fost caracterizat de intensificarea fara precedent a circulatiei pe drumurile nationale, in zonele preorasenesti precum si in centrele urbane, in conditiile cresterii parcului national de autovehicule cu 11,27%, ajungandu-se la finele anului la peste cinci milioane de vehicule.

Ca exemplu, a spus el, pe principala artera de circulatie din Romania, D.N.1, media anuala a valorilor de trafic a crescut cu 10%, atingand la finele anului peste 12,5 milioane de autovehicule.

"Politia a sporit numarul actiunilor cu caracter preventiv-educativ corespunzator dinamicii accidentelor si dezvoltarii celorlalte elemente ale situatiei operative si a crescut fermitatea in aplicarea legii," a spus Toba.

"In acest context, faptul ca numarul si consecintele accidentelor rutiere au continuat sa creasca se datoreaza impactului defavorabil major pe care il au asupra circulatiei infrastructura rutiera deficitara si educatia rutiera precara a participantilor la trafic", a adaugat el.

El a mai spus ca, in conditiile in care traficul feroviar de calatori a crescut cu 16%, iar cel in transportul aerian cu 41% (1,8 milioane pasageri), politia prin activitatile intreprinse ar fi reusit sa mentina un grad crescut de siguranta.

Nica: Va cer sa retrageti 3.500 de permise de conducere

Pe de alta parte, vicepremierul Dan Nica a cerut, marti, conducerii Politiei Romane, la bilantul pe 2008 al acestei institutii, sa ia masuri impotriva a 3.500 de persoane care au obtinut permisele de conducere 'in conditii dubioase' si care au stat la originea unor accidente rutiere soldate cu zeci de morti si peste 100 de raniti.

'Prezenta acestora pe drumurile publice, multi dintre ei analfabeti sau cu probleme psihice, reprezinta un pericol la adresa oamenilor nevinovati', a precizat Nica.

El s-a referit la necesitatea coordonarii activitatii structurilor de Politie, Politie comunitara si Jandarmerie, pentru asigurarea securitatii elevilor in perimetrele scolare si protejarea batranilor in locuinte, pe strada sau in piata.

'Trebuie stabilit in mod clar, cine si de ce scoala se ocupa, cine intervine si unde, astfel incat sa nu ne trezim ca la o singura scoala sunt concentrate toate fortele de ordine, iar la altele nu', a subliniat Nica.

Un nou mod de înșelăciune prin apeluri telefonice. Avertismentul Poliției pentru români
Un nou mod de înșelăciune prin apeluri telefonice. Avertismentul Poliției pentru români
Poliţia Română avertizează asupra unui nou mod de înşelăciune - ”spoofing”, prin apeluri telefonice în care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a-şi...
Trafic blocat temporar pe sensul de mers Buzău-Focșani, pe DN2 E85, după impactul dintre un autocamion și cinci mașini FOTO VIDEO
Trafic blocat temporar pe sensul de mers Buzău-Focșani, pe DN2 E85, după impactul dintre un autocamion și cinci mașini FOTO VIDEO
Traficul a fost blocat, marţi, 26 martie, pe DN2 - E85, la Urecheşti, în urma unei coliziuni în care au fost implicate şase autovehicule, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ)...
#Politia Romana, #Petre Toba, #accidente rutiere , #politica