Petre Roman, despre o reluare a relatiei cu Basescu: Nu este imposibil

Marti, 02 August 2011, ora 16:14
2861 citiri
Petre Roman, despre o reluare a relatiei cu Basescu: Nu este imposibil
Foto: Arhiva

Fostul premier Petre Roman acuza actuala putere de interese criminale legate de accesul la fondurile europene, aceasta fiind si explicatia pentru rata foarte mica de absorbtie a lor.

"Cea mai importanta tema abordabila acum este cea a fondurilor europene, nefiind vorba nu numai de incompetenta, ci si de interesele pur si simplu criminale legate de accesul la aceste fonduri. De exemplu, in loc sa pui 10-15 % la niste fonduri europene pentru a obtine 85-90%, le folosesti pe cele 10-15% pentru alte lucrari unde stii sigur ca rezultatul e direct. Iata o crima", a declarat Petre Roman intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, in care a fost intrebat care sunt primele trei masuri pe care le-ar lua daca ar fi fin nou premier.

Pe locul doi al celor mai grave probleme cu care se confrunta Romania acesta a pus blocajul in care se gasesc domenii cheie precum invatamantul, sanatatea, politia, justitia.

"Suntem napaditi de blocaje. Solutia ar fi sa trecem de la productia de nesiguranta a Guvernului, oamenilor de afaceri, chiar si consumatorilor, la productia de credibilitate. Deblocarile se fac prin autoritate si capacitate de a conduce. Dupa deblocare lucrurile se repornesc, nu mai exista o perioada de asteptare, pentru ca imediat se creeaza o baza de incredere", a mai explicat Roman.

De asemenea, aceasta a criticat politica externa a Romaniei, sustinand ca refacerea relatiilor in plan extern ar trebui sa fie o prioritate. Intrebat daca se mai gandeste sa fie ministru de Externe, Petre Roman a raspuns "Intotdeauna iti pui intrebarea daca in calitatea aceasta poti face diferenta. Daca aceasta este intrebarea, raspunsul este da".

De asemenea, el nu a exclus din start ideea de a fi din nou prim-ministru si nici o posibila reluare a relatiilor cu Traian Basescu, recunoscand insa ca nu a mai avut cu acesta "discutii politice semnificative" in ultimii 2-3 ani.

"Cum am mai spus, nu s-a ivit nici o ocazie pentru abordarea oricarei teme politice in ultimii 3 sau 4 ani. La urma urmelor, nu este imposibil, dar nu as putea sa va spun nimic", a comentat Roman.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Petre Roman Traian Basescu, #Roman premier, #Roman fonduri europene , #premier