Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Petre Roman, huiduit de protestatari in Piata Universitatii

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 16:48
6899 citiri
Petre Roman, huiduit de protestatari in Piata Universitatii
Foto: Romania TV

Fostul prim-mininstru al Romaniei, Petre Roman, si-a facut aparitia in Piata Universitatii, printre protestatari, miercuri dupa-amiaza.

Petre Roman a inaintat in multime, in jurul orei 16.20, printre manifestanti, dar a fost huiduit de acestia, pe masura ce il recunoasteau, transmite Romania TV. Reactia unora a fost una violenta, cel putin din punct de vedere verbal.

Fostul premier a ramas in continuare in Piata Universitatii, dar s-a retras intr-un colt, din cauza reactiei participantilor la protestele din cea de-a 13-a zi consecutiva.

"Protestele nu pot conduce decat la o schimbare de presedinte", a declarat Petre Roman, referitor la manifestatiile din Piata Universitatii, din ultimele doua saptamani.

"Este o reactie radicala, de respingere radicala fata de ceea ce se intampla in prezent", a continuat fostul premier, comentand in legatura cu huiduielile multimii.

Intrebat cum a fost reactia protestatarilor fata de el, Petre Roman a spus ca este "o reactie buna".

"Eram convins ca venind aici pot sa intampin si oameni care sa ma primeasca mai putin bine. Ma simt foarte bine. Am ramas in randul oamenilor", a mai spus fostul prim-ministru, care i-a transmis "ai rabdare" unui protestatar care il striga din multime.

Petre Roman a fost vazut ca un membru al guvernelor care "ne-au saracit de-a lungul timpului", cum au spus unii dintre protestatari.

In varsta de 65 de ani, Roman a fost premierul Romaniei intre 1989 si 1991.

Un alt politician, Ludovic Orban, si-a facut aparitia in mijlocul protestatarilor, saptamana trecuta. Liderul liberal a fost huiduit in Piata Universitatii, cand unii dintre protestatari i-au cerut sa plece, spunandu-i ca nu este piata lui. Acestia au scandat "PDL-USL, aceeasi mizerie" si l-au avertizat "Orbane, pleaca de aici, ca dai de belea!".

Aproximativ 20 de persoane s-au strans si miercuri in Piata Universitatii pentru a protesta fata de Guvern si presedintele Traian Basescu.

In ciuda viscolului si a ninsorii care au afectat Capitala, oamenii au venit inarmati cu pancarte si drapele, cerand demisia Executivului si a sefului statului.

Numai 30 de persoane si-au facut aparitia la protestul de miercuri, si fata Palatului Cotroceni, in conditiile in care se anuntau peste 2.500 de militari in rezerva.

Petre Roman a ajuns la Parchetul General, pentru a afla ce acuzații îi sunt aduse în dosarul Mineriadei
Petre Roman a ajuns la Parchetul General, pentru a afla ce acuzații îi sunt aduse în dosarul Mineriadei
Fostul premier Petre Roman a ajuns joi dimineață la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Petre Roman este acuzat de...
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
#Petre Roman, #Petre Roman premier Romania, #Petre Roman Piata Universitatii, #Petre Roman proteste Bucuresti , #premier