Ambasada SUA: Moartea lui Tiberius Petre arata ca amenintarile sunt serioase

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 20:28
2943 citiri
Ambasada SUA: Moartea lui Tiberius Petre arata ca amenintarile sunt serioase

Moartea capitanului Tiberiu Petre in Afganistan, chiar in saptamana in care se celebreaza cinci ani de la aderarea Romaniei la NATO, reaminteste ca riscurile si amenintarile la adresa tarilor aliate sunt reale si serioase, sustin reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti.

"In aceasta dimineata am aflat cu profunda tristete despre moartea pe campul de lupta a unuia dintre marii eroi ai Romaniei, capitanul Tiberius Petre. Capitanul Petre a cazut la datorie, in apropierea localitatii Kabul, in Afganistan, in timp ce actiona in sprijinul unei unitati aliate atacate de insurgenti", a declarat insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA din Romania, Jeri Guthrie-Corn, potrivit unui comunicat de presa.

Oficialul SUA si-a exprimat profundul respect si admiratia pentru curajul si loialitatea capitanului Tiberiu Petre fata de colegii si aliatii sai. "Ii cinstim memoria si le cerem tuturor sa se roage pentru el, pentru familia sa, pentru prietenii si camarazii sai.

Ne inclinam in fata abnegatiei si a spiritului de sacrificiu de care a dat dovada capitanul Petre in apararea natiunii sale si a valorilor si idealurilor noastre comune", se arata in declaratia lui Jeri Guthrie-Corn.

"In aceasta saptamana, in care celebram 60 de ani de la infiintarea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord si cinci ani de la aderarea Romaniei la NATO, moartea capitanului Petre ne reaminteste ca riscurile si amenintarile care ne aduc impreuna ca prieteni, aliati si parteneri sunt reale si serioase.

Doar simtul exceptional al datoriei si loialitatea fata de tara a unor oameni precum capitanul Petre ne vor ajuta sa le asiguram un viitor mai bun copiilor nostri si locuitorilor Afganistanului", a subliniat diplomatul american.

In numele Guvernului Statelor Unite ale Americii, Jeri Guthrie-Corn a transmis sincere condoleante familiei, prietenilor si camarazilor capitanului Petre pentru pierderea suferita.

Capitanul Petre Tiberius conducea o misiune de interventie rapida in sprijinul unei subunitati aliate atacate de insurgenti. De altfel, Petre Tiberius este primul militar roman care si-a pierdut viata in timpul unui schimb de focuri.

Potrivit MApN, in jurul orei 4.00 (ora Romaniei), la aproximativ 80 de kilometri Sud-Vest de Kabul, o echipa de interventie rapida romano-americana a actionat in sprijinul unei subunitati aliate.

In schimbul de focuri, ofiterul roman a fost impuscat. A fost evacuat de urgenta cu un elicopter MEDEVAC, iar in jurul orei 4.30 a decedat pe timpul transportului catre spital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#moarte Tiberius Petre, #Tiberius Petre Afganistan, #soldat roman Afganistan , #stiri Petre Roman