Ziare.com

Bancile au adus 500 de milioane de euro in Romania, in 2009

Marti, 16 Februarie 2010, ora 16:07

   

Bancile au adus 500 de milioane de euro in Romania, in 2009
Bancile au adus anul trecut in Romania circa 500 de milioane euro prin capital si imprumuturi subordonate, ceea ce a avut ca efect consolidarea solvabilitatii, pana la 14%, a declarat, marti, primvicepresedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Petre Bunescu.

Potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), indicatorul de solvabilitate crescuse, la finalul lui 2009, la 14,03% de la 13,76% la sfarsitul lui 2008, in conditiile in care banca centrala solicita un nivel minim de 8% si a recomandat bancilor un nivel de 10%.

Petre Bunescu, care este si director general adjunct al BRD SocGen, a mai spus ca, in cazul capitalizarii profitului, nivelul solvabilitatii ar putea creste in acest an la 14,5%-15%.

"Bancile vor sa-si continue activitatea in Romania", a subliniat Bunescu.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: rNews

Articol citit de 762 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor