Mihai Dobre era fiul fostului comandant al aerodromului Clinceni

Sambata, 06 Iunie 2009, ora 13:39
6104 citiri
Mihai Dobre era fiul fostului comandant al aerodromului Clinceni
Foto: Antena 3

Mihai Dobre, pilotul decedat vineri seara intr-un accident aviatic, era fiul fostului comandant al aerodromului Clinceni, Petre Dobre Tone, iar fratele sau este tot pilot, a declarat sambata, Agentiei NewsIn, directorul Autoritatii Aeronautice Civile Romane, Adrian Vasilache.

"Tatal sau, Petre Dobre Tone, zboara si in prezent, avand peste 30 de ani experienta in pilotaj. Si tatal sau a fost comandant al aerodromului Clinceni, iar in urma cu aproape patru ani a fost director de zbor in cadrul Aeroclubului Roman. Pe fratele sau nu l-am cunoscut, dar stiu ca zboara si el, este tot pilot", a spus Vasilache.

Mihai Dobre, 23 de ani, era casatorit si avea un copil mic, dupa cum a afirmat Adrian Vasilache, care l-a cunoscut personal pe acesta.

"Mihai era un om deosebit, un zburator foarte bun, a avut calitati care il scoteau in evidenta si in viata personala, si in cea profesionala", a adaugat directorul Autoritatii Aeronautice Civile Romane.

Directorul Directiei Investigatii Transport Aerian din cadrul Ministerului Transporturilor (MTI), Mircea Ciuca, a declarat, sambata, pentru NewsIn, ca Mihai Dobre ar fi raportat prin radio ca ar avea o problema in aer, insa aceasta este doar o supozitie.

Directorul Directiei Investigatii Transport Aerian din cadrul MTI a adaugat ca investigatia a demarat inca de vineri si va continua pana cand vor obtine toate datele necesare pentru a putea trage o concluzie.

Mihai Dobre, pilotul care a murit, vineri seara, era comandantul aerodromului din Clinceni din 2008, avea 1.000 de ore de zbor si a fost de trei ori campion national la acrobatie aeriana, a declarat, vineri, pentru NewsIn, directorul Aeroclubului Roman, George Rotaru.

"Mihai Dobre avea 1.000 de ore de zbor si pilota de la varsta de 16 ani. Era un pilot foarte bun si a fost de trei ori campion national la acrobatie aeriana. Era foarte apreciat de colegi si un instructor foarte bun de zbor", a spus George Rotaru.

Mihai Dobre era comandantul aerodromului din Clinceni din 2008, avea 1.000 de ore de zbor si a fost de trei ori campion national la acrobatie aeriana.

Avionul pe care il pilota Mihai Dobre era un avion de inalta acrobatie, produs in Germania, model Extra 300 L, cu foarte multe ore de zbor.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Mihai Dobre, #accident aviatic Clinceni, #avion prabusit morti , #stiri Petre Roman