Ne asteapta o toamna fara inundatii

Miercuri, 03 Septembrie 2008, ora 11:42

   

Ne asteapta o toamna fara inundatii
In aceasta toamna Romania va fi ferita de inundatii, debitele raurilor fiind normale, pe alocuri chiar scazute, a anuntat, miercuri, Petre Stanciu, directorul INHGA.

"Debitele raurilor vor avea valori, in luna septembrie, de 50-80% din valorile medii anuale. Ceva mai ridicate vor fi debitele raurilor Viseu, Iza, Siret si Prut. La polul opus se vor situa Siretul Inferior, Putna si raurile din zona Dobrogei, unde valorile vor di intre 30-50%", a declarat Stanciu.

Nici in lunile octombrie si noiembrie, debitele raurilor nu vor depasi valorile normale. Doar raurile Barlad si Putna vor avea valori de sub 30% din media anuala.

"In ceea ce priveste Dunarea, debitele sunt in scadere, in luna septembrie asteptandu-se valori de 3.400 metri cubi/secunda, sub 3.500 metri cubi/secunda, care este valoarea medie pentrru aceasta luna", a completat directorul INHGA.

De asemenea, in septembrie, valorile vor fi mai mici decat media normala. Astfel maximul va fi de 4.300 metri cubi/secunda, iar media de 3.500 metri cubi/secunda. Doar in luna octombrie valorile vor mai creste, insa nu substantial, numai pana la 5.000 metri cubi/secunda.Valoarea maxima a nivelului Dunarii a fost atinsa in luna august, cand acesta a fost de 6.500 metri cubi/secunda, mai mare decat 5.400 metri cubi/secunda, media normala.

"Aceasta variatie a valorilor depinde insa de cantitatea de precipitaii cazuta in special pe cursul superior si mijlociu al Dunarii, dar si de nivelul raurilor Tisa si Sava", a adaugat Stanciu.

Nivelul apelor subterane este si el in scadere, mai ales pe Valea Siretului, Teleorman si Campia Buzaului.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1679 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ANGELICA TABACARU
rank 5
SA VA FIE GURA AURITA!ANUL ACESTA AU CAM NIMERIT-O CU CODURILE SI TOATE AVERTIZARILE METEOROLOGICE.BRAVO, LOR!
...
rank 1
...
poza e cu totul si cu totul originala :)))))))))))
ANGELICA TABACARU
rank 5
SA VA FIE GURA AURITA!ANUL ACESTA AU CAM NIMERIT-O CU CODURILE SI TOATE AVERTIZARILE METEOROLOGICE.BRAVO, LOR!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor