OTP Bank: Goana bancilor dupa depozite va mai dura trei luni

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 14:20

   

OTP Bank: Goana bancilor dupa depozite va mai dura trei luni
Goana bancilor din Romania dupa atragerea de depozite, la care platesc dobanzi foarte ridicate, "nu va mai dura mai mult de trei luni", sustine Radu Petrea, directorul diviziei de trezorerie din cadrul OTP Bank Romania.

"Piata regleaza cererea si oferta, iar ultimele mesaje de la Ministerul Finantelor sunt fara echivoc", a declarat Petrea, citat de NewsIn.

Finantele s-au imprumutat, in ultima vreme, la randamente in scadere. La cea mai recenta licitatie, din 22 ianuarie, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la trei luni, pentru care a obtinut 1,708 miliarde lei (396 milioane euro), cu un randament mediu de 12,36% pe an, semnificativ sub nivelul de la licitatia anterioara, de 13,46% pe an.

In plus, piata anticipeaza o prima scadere a dobanzii de politica monetara, de la nivelul actual, de 10,25%, in primul trimestru, cel tarziu in prima jumatate a acestui an.

"Negociem cel mult 2,5 puncte procentuale peste dobanda afisata la depozitele in lei"OTP Bank Romania negociaza dobanzi la depozite cu maximum 2-2,5 puncte procentuale peste cele standard la lei si cu cel mult un punct procentual in plus pentru sumele depuse in euro.

Banca ofera dobanzi standard de pana la 14,25% pe an in cazul depozitelor la termen, constituite in lei, pe doua, trei sau patru luni si de pana la 7,25% pe an in cazul depozitelor nou-constituite in euro, cu scadenta la doua luni.

"Nu suntem interesati sa platim dobanzi mari, deoarece avem excedent pe lei. Fata de dobanzile afisate, oferim cel mult 2,5 puncte procentuale in plus la depozitele in lei, cu dobanda negociata si cel mult un punct procentual la euro", sustine Petrea.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1577 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor