PD-L Covasna: Romanii din judet au slabe sanse sa fie reprezentati in Parlament

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 20:47

   

PD-L Covasna: Romanii din judet au slabe sanse sa fie reprezentati in Parlament
Vicepresedintele PD-L Covasna, deputatul Petre Strachinaru, considera ca, in forma actuala, legea votului uninominal ii dezavantajeaza pe romanii din judet, care au putine sanse sa fie reprezentati in viitorul Parlament.

"Actuala lege ne dezavantajeaza. Nu avem prea mari sanse cu vot uninominal, in continuare trebuia adoptata propunerea de a da un loc pentru Covasna si Harghita (de deputat, n.r.) si asta trebuia ca amendament la legea aceasta" a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, Petre Strachinaru, citat de NewsIn.

Acesta spune ca nu stie cum se vor aduna suficiente voturi pentru a se asigura reprezentarea parlamentara a romanilor, chiar si prin redistribuirea voturilor.

In ceea ce priveste eventualitatea sustinerii unor candidati comuni de catre partidele romanesti, cu ocazia alegerilor parlamentare, deputatul a afirmat ca nu acorda sanse mari acestui lucru, intrucat fiecare partid doreste sa obtina o reprezentare parlamentara, in plus, nu se gaseste un lider care sa insumeze toate cerintele.

Deputatii Petre Strachinaru (PD) si Mircea Dusa (PSD) depusesera anul trecut un proiect de lege privind garantarea reprezentarii in Parlament a romanilor din Covasna si Harghita, considerand ca, in cazul introducerii votului uninominal, ar exista riscul ca romanii din aceste judete sa nu mai aiba reprezentanti in Parlament.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 877 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
i.mardan
rank 1
DREPTATE ROMANILOR DE LA UN GUVERN UDMR-IST?
NICIODATA!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor