Ziare.com

Petre Roman a pierdut definitiv procesul cu ANI

Joi, 23 Martie 2017, ora 14:23

   

Petre Roman a pierdut definitiv procesul cu ANI
Fostul deputat Petre Roman a pierdut definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) pe incompatibilitate, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi ca el a depus prea tarziu actiunea in instanta.

Initial, Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Petre Roman si a hotarat in aprilie 2016 anularea raportului de constatare prin care fostul deputat a fost declarat de ANI in stare de incompatibilitate.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost insa anulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a admis joi recursul ANI si a decis ca Petre Roman a depus prea tarziu actiunea in instanta.

"Admite recursul declarat de parata Agentia Nationala de Integritate impotriva sentintei civile nr. 1.390 din 22 aprilie 2016 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Caseaza sentinta civila recurata si rejudecand: Admite exceptia tardivitatii formularii contestatiei, invocata de parata prin intampinare.

Respinge contestatia formulata de reclamantul Petre Roman impotriva Raportului de evaluare nr.10.447/G/II/12.03.2014 intocmit de parata Agentia Nationala de Integritate, ca tardiv formulata. Definitiva", se arata in decizia instantei supreme.

Reactia lui Petre Roman

Fostul prim-ministru spune ca in mod clar este vorba despre o eroare si ca vrea sa "revizuiasca" aceasta eroare tot in justitie.

"Pentru mine este clar ca e vorba de o eroare si, asa cum a rezultat din intregul ansamblu al masurilor care s-au luat si al dovezilor pe care eu le-am furnizat, in consecinta, revizuiesc aceasta eroare tot in justitie.

Eroarea aceasta pe care o constat acum, care nu schimba tot aspectul de justitie de pana acum, inseamna ca am fost tot timpul in situatia de a dezbate, de a ma apara in justitie si merg mai departe pentru revizuirea acestei erori. Cer revizuirea acestei erori tot in justitie pe o alta cale", a precizat Petre Roman, citat de News.ro.

In martie 2014, ANI a anuntat ca Petre Roman se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata.

Initial, Petre Roman a contestat raportul intocmit de ANI, insa a gresit instanta unde trebuia sa deschida procesul. Astfel, el a depus contestatie la Tribunalul Bucuresti, in aprilie 2014, insa actiunea sa a fost respinsa, deoarece instanta competenta era Curtea de Apel Bucuresti.

In consecinta, ANI a cerut Camerei Deputatilor revocarea din functie a lui Petre Roman, deoarece raportul de evaluare prin care acesta a fost declarat in stare de incompatibilitate a ramas definitiv, dupa ce nu a fost contestat in termenul prevazut de lege. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputatilor a luat act de incetarea mandatului deputatului Petre Roman.

Ulterior, Petre Roman a depus o noua contestatie la Curtea de Apel Bucuresti, de data asta avand castig de cauza. In final, el a pierdut in recurs procesul cu ANI la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5600 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Alba-neagra !

Instantele din Rromanica ... jmekerii juridice ...
E comanda politica sau incompetenta!?
Cum este posibil ca o instanta sa te declare nevinovat si o alta (mai jmekera), sa zica contrariul?
Oare "instantele" din Rromanica nu judeca dupa aceleasi legi?

 

DRAGULUI REFORMIST,

Judecatorii din prima instanta or fi fost din "campul tactic", colega! Baietii care l-au protejat de 27 de ani! Ca pe Ilici! Si ceilalti "40 de hoti", carora li s-a pus in brate Romania, in decembrie 1989!

IN SFARSIT!

Don Pedro sa ne spuna ADEVARUL despre tenebrele NUMIRII sale in calitatea de Prim-ministru, in 1990? Numele negociatorilor si, evident, partenerii de negociere???!!!

 

Nu are timp de pierdut pe..."maruntzisuri"!

...este ocupat pana-n gat cu cresterea copilului !
Ceri prea mult !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor