Petre Roman ar putea sa redevina deputat: Zgonea e acuzat de abuz

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 22:36
3880 citiri
Petre Roman ar putea sa redevina deputat: Zgonea e acuzat de abuz

Petre Roman ar putea sa redevina deputat, la mai bine de un an dupa ce si-a pierdut mandatul. Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputatilor au ajuns, miercuri, la concluzia ca Valeriu Zgonea a comis un abuz cand a cerut plenului sa anuleze mandatul respectiv.

Petre Roman si-a pierdut oficial mandatul in februarie 2015. Nemultumit de decizie, el a anuntat ca da Parlamentul in judecata.

Iata ca la scurt timp dupa ce Valeriu Zgonea si-a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Petre Roman pare sa aiba castig de cauza.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a explicat ca in raportul de data trecuta al Comisiei Juridice se preciza ca mandatul nu a incetat in conditii legale pentru ca procesul lui Petre Roman cu ANI nu se incheiase.

"In cazul domnului Petre Roman raportul de evaluare emis in sarcina domniei sale a fost contestat la Curtea de Apel, zice ANI, iar aceasta s-a pronuntat prin sentinta 1.390/2016", a declarat Nicolicea, citat de Mediafax.

In concluzie, Comisia juridica va trimite acest punct de vedere Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, care va lua o decizie.

"S-a propus ca Comisia juridica sa isi pastreze punctul de vedere cu privire la raportul intocmit data trecuta si sa propuna Camerei Deputatilor sa ia act de cele mentionate in raport, sa revoce hotararea Camerei nr. 7 de vacantare a locului de deputat detinut de Petre Roman", a adaugat Nicolicea.

Petre Roman este avantajat si de faptul ca nu au fost organizate alegeri pentru fotoliul sau, desi locul este vacantat de mult timp.

"Se va face un anunt (in plen -n.red.), urmand votul daca mai vrem sa il dam sau nu, dar important este sa se anunte ca domnului Petre Roman nu i-a incetat mandatul in mod legal", a explicat Nicolicea.

Prezent la sedinta Comisiei Juridice, Petre Roman a spus Valeriu Zgonea a facut un abuz in cazul sau.

"In momentul in care domnul Zgonea a facut acea prezentare in Camera Deputatilor eu eram in posesia unei instiintari de la grefa Curtii de Apel care spunea ca s-a depus contestatia. Daca domnul Zgonea avea rabdare cateva zile sa intre pe rol (contestatia - n.red.), exact in 18 zile ea a intrat pe rol. Atata mai trebuia sa astepte Zgonea - 18 zile pentru ca sa constate ca raportul de evaluare este contestat si nu e definitiv. (...) Din acest motiv eu am considerat ca domnul Zgonea a comis un abuz", a spus Roman.

Curtea de Apel Bucuresti a decis in data de 22 aprilie 2016 anularea raportului Agentiei Nationale de Intergritate (ANI), potrivit caruia Petre Roman s-ar fi aflat in incompatibilitate in 2012 intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata, insa hotararea Curtii de Apel nu este definitiva si poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In baza acestei decizii a CAB Petre Roman a cerut Parlamentului in data de 3 mai sa ia act de reluarea mandatului sau.

Citeste si:
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Fostul primar al Capitalei și actual lider al PSD Bucureşti Gabriela Firea a lansat joi, 18 august, un nou atac la adresa actualului edil Nicușor Dan, afirmând că Capitala este „abandonată...
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Petre Roman ar putea sa redevina deputat: Zgonea e acuzat de abuz"