Petre Roman ar vrea sa fie senator independent

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 13:59

   

Petre Roman ar vrea sa fie senator independent
Liderul Fortei Democrate, Petre Roman, a declarat, vineri, ca se gandeste sa candideze ca independent la alegerile parlamentare din toamna, cel mai probabil pentru Senat.

Fostul premier spune ca nu si-a ales deocamdata colegiul in care va candida.

Pe de alta parte, liderul Fortei Democrate a admis ca este posibil ca, in perspectiva alegerilor, sa lucreze "cu unii, cu altii", referitor la o posibila apropiere electorala de alte partide.

Fostul lider al Partidului Democrat a amintit ca a detinut deja cate doua mandate de deputat, in perioada 1990-1996 si doua de senator, intre anii 1996 si 1999, cand a fost si presedinte al Senatului.

Mai mult, Petre Roman a declarat ca nu respinge din start nici o eventuala candidatura la Presedintie.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1608 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MIKE
rank 1
TOTUL ESTE SA FII IN CARTI
Cine este in cartile facute de occident are toate sansele sa se bucure de succes, mai ales daca respecta niste principii ciudate si are joc de glezne.
Cristi P.
rank 1
sau pre-taiat!
.
PR
rank 1
****
Si marea poate fi incercata cu degetul. Ar fi suficient,ba inca prea mult, pentru Petre Roman sa ajunga senator.Divortul de doamna Mioara i-a stirbit reputatia de familist si i-a redus fani.
Ioan din Chicago
rank 5
Cine te mai alege !
S-a desfiintat APACA .
gerula
rank 1
Mai bine, la catedra...
Sa se ia de mana cu un alt etern-jalnic-visator-jeluitor: Adrian Nastase!
i.mardan
rank 1
ROMANI,NU VOTATI ACEST DUJMAN AL NEAMULUI ROMANESC FIINDCA;
1)A zis ca economia romaneasca e o adunatura de fiare vechi si s-a vandut ca atare 2)Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei Nr. D2 / 1094 29.02.2000
Domnului Mugur Isarescu, Prim-ministru al Guvernului Romaniei
Memorandum
De la: Petre Roman, ministru de stat,
Ministrul Afacerilor Externe
Tema: Termenii folositi pentru denumirea etniei romilor tiganilor-Recentele incidente din Italia au demonstrat cat de raspandita este confuzia dintre "romani" si "romi"In ultima perioada, Ministerul Afacerilor Externe a fost confruntat cu o veritabila campanie declansata de unele asociatii de romi pentru reconsiderarea oficiala a pozitiei sale in privinta recomandarii pe care a facut-o prin Memorandumul MAE nr.H03/169 din 31 ianuarie 1995 catre primul-ministru, pentru utilizarea,in documentele oficiale, a termenului de "tigan", in detrimentul celui de "rom", care de-abia incepuse sa se impuna.
Preocuparea pentru acest memorandum a fost manifestata si de mediile internationale.Reprezentanti ai Consiliului Europei,ai Inaltului Comisar al OSCE pentru Minoritati Nationale,precum si ai organizatiilor neguvernamentale internationale militante pentru drepturile omului au facut referire, in discutiile lor cu autoritatile romane, la acest document. (...)
Avand in vedere cele de mai sus, propunem folosirea, cu precadere, a termenului rrom in corespondenta MAE, in paralel cu formulele alternative mentionate mai sus (Roma/Gypsies, Roms/Tsiganes, Roma and Sinti) in corespondenta cu organizatiile internationale care le utilizeaza.
Aceasta propunere:
- raspunde presiunii exercitate de majoritatea asociatiilor romilor din Romania pentru anularea Memorandum-ului - H(03) 169 / 1995, contribuind la - stingerea - unui conflict artificial si, mai mult, la construirea unor relatii, pe baze parteneriale, cu ONG-urile care reprezinta aceasta comunitate etnica;
- este rezultatul consultarilor dintre MAE si o serie de specialisti in domeniu, organizatii internationale (Consiliul Europei si OSCE), institutii nationale (Departamentul pentru Protectia Minoritatilor Nationale, Ministerul Educatiei Nationale, Avocatul Poporului) si asociatii ale rromilor".
Semnat: Petre Roman Ministrul de Externe al Romaniei
Nicole
rank 1
O MARE *** !!!
Daca nu spuneai tu lucrurile astea, le-as fi spus eu aici.

Ce tupeu are!
Toti romanii trebuie sa stie aceste lucruri!
Titi Dingo
rank 1
Pina cind?
Oare pina cind vor trebui romanii sa tolereze nesimtirea acestui netrebnic si a celorlanti de tipul Nenorocitei Nicolai, Prostanacul Geoana, Ciuma Iliesciana, Securistul Felix si toate celelalte hiene comuniste din PSD. Ei nu asteapta sa fie alesi ci se propun singuri si isi aleg ce fotoliu vrea coorul lor. Vreau o noua si cu adevarat revolutie in Romania pentru lichidarea acestor mucegaiuri ale societatii romanesti. Vreau propuneri ale tuturor forumistilor care vor binele Romaniei, nu doar comentarii, ci idei care se pot pune in aplicare. Vreau sa vad daca poporul roman are spirit de actiune si curaj sa porneasca singuri o actiune de eliberare de sub jugul comunist si de instaurare a unei adevarate democratii. Vreau sa vad daca in Romania mai sint ROMANI!
Sireteanu
rank 1
doar cu Iliescu
Petre Roman a avut succes doar cu Iliescu, dovada ca la comunisti nu poti fi ceva decit cind te propulseaza seful. Acum Petre du-te dupa seful Ilici.
ruginitu
rank 1
Bai "nea' TITI"
N-ai inteles inca placerea romanilor pentru "mucegaiuri" Comunisto-Securiste?
Ce vrei de la 15-16 milioane de "Batjocoriti iubitori de Bici"?
Care te iau la bataie daca le spui adevarul despre Crimele si Hotiile lui Dej,Ceausescu si Iliescu!
Care te injura daca aprinzi o luminare la Universitate pentru EROII ASASINATI de Iliescu si ai sai, EROI care au MURIT si PENTRU EI, CEI 15-16 milioane de romani injuratori?!
Pavel,
rank 1
Si cu manelista cum ramine ,?
Ce o sa faca deja celebra manelista Chifiriuc ? Ehei,Petre,Petre ce-ti spuneam eu tie,,,
Aristote,
rank 1
De ce mi-ai scos comentariul,webmaster riios, ?
Esti si tu katzaro-tigan ca cei pe care i-am enumerat.Acolo am scris decent fara sa jignesc,sau macar sa aduc atingere cuiva.Stiu ca ai s-o stergi si pe asta fiu de catea ce esti,in solda tiganilor si ai katzarilor,asemeni tie si sefilor taiEste cumva oprita libera exprimare? Sau tu fiu de catea prostituata cu tata ciine maidanez,impui legea.Rusine,*** latoasa,ce esti.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor