Petre Roman: PNL trebuie sa stranga din dinti in Opozitie

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 12:33
3230 citiri
Petre Roman: PNL trebuie sa stranga din dinti in Opozitie

Fostul lider al Partidului Democrat, Petre Roman, care a candidat la alegerile din 30 noiembrie din partea Partidului National Liberal, a declarat marti, intr-o emisiune la RFI, ca liberalii trebuie sa stranga din dinti in Opozitie pentru un bun rezultat "un pic mai tarziu".

"Daca PNL reuseste sa stranga din dinti, daca oamenii nostri inteleg ca un gest de demnitate nu poate fi ca o strafulgerare, dupa uitata, un gest de demnitate trebuie continuat printr-o atitudine de demnitate si printr-o aceea munca facuta cu demnitate, atunci avem sansa, repet, strangand bine din dinti, tinand capul sus cat mai vizibil, sa avem un bun rezultat un pic mai tarziu", a declarat Petre Roman la RFI.

El a facut cateva consideratii si cu privire la posibilitatea ca, in opozitie, Partidul Liberal sa se destrame. "Un partid in Opozitie este uzat numai daca este un partid fara istorie, un partid de adunatura. Nu cred ca asta-i cazul Partidului National Liberal. PNL a ales un drum nu usor, dar un drum corect, un drum al unei anumite demnitati in identitatea lui".

Petre Roman a recunoscut si faptul ca liberalii aveau o intelegere cu PSD pentru a anunta, in noaptea alegerilor, formarea unei coalitii de guvernare cu social-democratii, care, potrivit declaratiilor facute de Viorel Hrebenciuc la Antena 3, ar fi presupus o inversare a situatiei din ultimii doi ani, liberalii urmand sa sustina din Parlament un guvern minoritar PSD.

"PNL a avut sansa la un moment dat, nu pot sa va spun in ce imprejurari aceasta sansa s-a evaporat, a avut sansa de a organiza o majoritate foarte solida care era previzibila, PNL-PSD-UDMR. In acest fel se crea un bun echilibru pentru politica romaneasca, o guvernare cu anumita greutate fata de ceea ce urmeaza, pe un program pe care PNL l-a sustinut cu strasnicie si cu consecventa.

Aceasta sansa a disparut in clipa in care a aparut tendinta PSD de a nu mai da nici un fel de batalie si de a merge direct la butoane, la functii publice, la banii publici, aceasta sansa s-a evaporat", a spus Petre Roman.

PNL, în impas major înaintea alegerilor. Analist: “Există temerea să nu se creeze o forță revoluționară în interiorul partidului”
PNL, în impas major înaintea alegerilor. Analist: “Există temerea să nu se creeze o forță revoluționară în interiorul partidului”
PNL trece prin momente dificile cu doar câteva luni înainte de alegeri. Motivul principal este reprezentat de listele comune pentru alegerile locale, iar mulți dintre liderii din teritoriu au...
PNL Timiș se opune alianței electorale "contra naturii" cu PSD: "Politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise"
PNL Timiș se opune alianței electorale "contra naturii" cu PSD: "Politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise"
Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, convocat duminică seara. Toţi cei 21 de delegaţi ai judeţului...
#Petre Roman, #PNL opozitie, #alianta PSD PNL , #stiri Petre Roman
Comentarii
A
Analistul lui peste
rank 1