Ziare.com

Petre Roman: Tricolorul fara stema e mai simplu, mai modern

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 14:06

   

Petre Roman: Tricolorul fara stema e mai simplu, mai modern
Deputatul PNL Petre Roman considera ca un tricolor fara stema este mai simplu si mai modern, el amintind in acest sens si de discutiile din 1991 privind Constitutia.

Petre Roman a comentat la RFI Romaniam propunerea adoptata de comisia de revizuire a Constitutiei privind inscrierea stemei pe steagul national.

"Suntem inca departe de a considera ca aceasta chestiune a fost adoptata. Eu mi-am adus aminte de dezbaterea initiala care a avut loc in 1991, cand noua ni s-a parut ca e mai bine ca aceste culori tricolor sa fie fara stema, pentru a da o imagine mai simpla, mai moderna, mai curata, asa cum sunt in foarte multe tari europene", a spus Roman.

Daca va fi inscrisa pe tricolor stema Romaniei, acest simbol ar urma sa fie si el modificat. "Pana la urma, vom vedea daca se va mentine aceasta propunere, adica pe tricolor sa fie aplicata si o stema, mai ales ca exista propunerea ca, daca s-ar aplica aceasta stema, sa fie prima stema a Romaniei, adica aceeea care a fost elaborata cu prilejul transformarii principatelor romane in stat recunoscut de marile puteri, deci imediat dupa Razboiul de Independenta, cand Romania a devenit regatul Romaniei. Exista si aceasta propunere, prin urmare mai avem de discutat pe aceasta tema", a explicat fostul premier.

Petre Roman prefera tricolorul in forma lui actuala. "Eu unul m-as mentine la ideea initiala, pentru ca sunt doua simboluri distincte, tricolorul si stema, iar imaginea pentru oricine, nu numai pentru noi, in lume, ca la urma urmei, tricolorul serveste foarte mult pentru a deosebi Romania ca stat de alte tari... dupa parerea mea, imaginea aceasta doar a tricolorului este mai pregnanta, mai bine primita. Dar la urma urmelor, nici nu este chiar asa o mare problema, cu sau fara, vom vedea", a adaugat el.

Citeste mai multe despre Petre Roman la RFI: Tricolorul fara stema e mai simplu, mai modern pe RFI Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1606 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

daca fracționați

și reluați subiectele pentru "teoria bățului de chibrit" numai ca să umpleți online-ul, fracționați și mesajele, și emoția lor, și concluziile pentru un demers...

Consider că un singur subiect - eventual actualizat cu intervențiile personalităților (Boc, Roman..) deci puțină muncă, alt aranjament in pagină și mențiunea "update" va anima postările; altfel este dezonorant pentru noi, postacii, și nu numai..

E alegerea voastră.

 

"o imagine mai simpla"...

... ar fi ... fara... steag, nu-i asa?

Sancta simplicitas!

PROPUNERE

In loc de secera si ciocanul la care va tot lasa gura apa,ori boata si ciobanul(vezi BECALI,ha,ha)... mai bine ati pune un"C" si un "P" incarligate!
Adica pentru cine nu s-a prins: Copy Paste. :)))

Vulturul cruciat de pe stema introduce segregatia religioasa

si incalca principiul constitutional al libertatii constiintei (art.29) si cel al egalitatii in drepturi (art.16)

Un drapel cu stema continand vulturul cruciat ar insemna ca Romania este un stat crestin in care cetatenii crestini sunt privilegiati fata de cetatenii cu alte optiuni

Asta voia sa spuna Petre Roman fara sa mentioneze explicit

Statele moderne sunt state laice

 

Desigur,

statele moderne sunt state laice, dar asta nu le impiedica sa aiba o cruce (sau mai multe in cazul Marii Britanii) pe steagurile nationale, vezi tarile nordice sau Grecia.

Dar fara

steama, steagul nostru e fix identic cu cel al Republicii Ciad din Africa.

 

Cand statul african

si-a ales culorile drapelului, noi aveam stema. O stema comnunista, dar ne deosebea de ei.Tocmai de aceea avem nevoie de stema, dar nu vulturul cruciat, simbol folosit in istorie doar pentru Tara Romaneasca. Heraldisti nu mai exista in Romania?

deci, ciadezii au fost cinstiti:....

...noi il aveam pe ala cu stema si steluta cea de sus - ciadezii il aveau pe ala fara stema, basca ca si gigantica tara ieuropeana numita Andorra are si ea un steag cu stema si mai vechi decat tricolorul romanesc de la pashopt. dupa lovilutie avuram tricoloru' cu gaura care mai tarziu a fost remaiata si ne treziram ca copiaram stindardu' ciadez. de unde rezulta ca plastografia si plagiatura pesederasta au radacini adanci postlovilutionare manifestate din plin prin venirea la putere a celor mai bune, corecte si cinstite goberne pe care le-a avut Romania in istoria sa multiseculara de cam un veac si jumatate - gobernele conduse de prim-plagiatorul pesederast uslamist dottore tonta viorel viktorarsch.

don pedro de apaca si steagurilii lumii.....

"Eu unul m-as mentine la ideea initiala, pentru ca sunt doua simboluri distincte, tricolorul si stema, iar imaginea pentru oricine, nu numai pentru noi, in lume, ca la urma urmei, tricolorul serveste foarte mult pentru a deosebi Romania ca stat de alte tari... dupa parerea mea, imaginea aceasta doar a tricolorului este mai pregnanta, mai bine primita..." PeNaLul don pedro de apaca citat de sursa ziare.com - miercuri, 05 iunie 2013, ora 14:06
..................................
don pedro de apaca, fost prim menistru al Romaniei lovilutionare, fost presedinte al senatului aceleiasi postlovilutionare si fost logofat toash' al trebilor din afara aceleiasi postlovilutionare, doctor in sttiinte teknice luate peste hotare ne demonstraza inca odata ca de toate habar n'are. pai cum sa nu te apuce rasu' cand savantu' don pedro de apaca deklara sus si tare ca "tricolorul serveste foarte mult pentru a deosebi Romania ca stat de alte tari".
numai ca, prezentul steag al Romaniei fara gaura este drapelul pe care il are o alta tara: Republica Ciad din zona africana: http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Chad
...carevasazica ca Romania fara gaura este o tara africana !!!!!!!
p.s. nu a ajuns ce-a facut pingelica care a decretat ca Romania cu stema tarii se ortografiaza in limba lui Shakespeare "Romania" - rezultatul fiind ca in tarile anglofone de pe mapamond tara noastra este considerata a fi tara tiganilor, acum vine si don pedro de apaca sa ne convinga ca asta nu este de ajuns: cu tricolorul fara gaura Romania va fi considerata si drept tara tiganilor africani ciadezi .....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor