Pretul materialelor de constructie a crescut cu 75% in doi ani

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 18:15

   

Pretul materialelor de constructie a crescut cu 75% in doi ani
Materialele de constructii s-au scumpit cu pana la 75% in ultimii doi ani, potrivit lui Petre Milut, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR).

Cea mai mare majorare de pret a fost inregistrata de otel, in timp ce pretul cimentului a crescut in 2008 cu aproximativ 20% fata de anul trecut si cu 45% raportat la 2006, informeaza Realitatea TV.

La randul lor, preturile produselor din aluminiu au inregistrat in perioada 2006 - 2008 cresteri de 16 procente.

Potrivit acestuia, cresterea preturilor pentru materiile prime, alaturi de dublarea salariilor in constructii in perioada mentionata au fost principalii facori care au influentat costul final al materialelor de constructii.

Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman a tint sa sublinieze faptul ca in conditiile stagnarii pietei imobiliare, cauzata de criza financiara globala, companiile producatoare de materiale de constructii vor practica si in 2009 o politica de crestere a preturilor in vederea acoperirii lipsei cererii de pe piata.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2028 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Axal A
rank 1
Petre,,,Petre,,Petre
Vorbesti nasoli ne adevarate, dar probabil atata te duce PIATRA, piata de materiale nu se va scumpila anul, deoarece vin materiale de constructie din strainatate mai ieftine di strainatate
x
rank 1
prosti da multi.......
"vor practica si in 2009 o politica de crestere a preturilor in vederea acoperirii lipsei cererii de pe piata" ?????????? asta e citat dintr-un film despre prosti????
Preturile au scazut deja cu 20-30% fata de luna iunie.
constructorul bugetar
rank 1
lucrarile de constructii la buget au triplat facturile!!
Pai daca 90% din lucrari au fost in sectorul bugetar, s-au scumpit ca trebuiau sa traisca toti acolitii politici foarte bine cu gipane si vilane!. preturile au fost pe masura ca altfel de unde se imbogateau unii .. de ce credeti ca urla Tariceanu. Banii bugetului trebuie sa mearga in relansarea pretului la ciment ,materiale de constructie si asfatul gropilor nationale!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor