Trupul militarului mort in Afganistan a fost adus la Tg. Mures

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 20:56
1524 citiri
Trupul militarului mort in Afganistan a fost adus la Tg. Mures

Peste 300 de persoane, civili si militari, au asistat, luni seara, la repatrierea trupului militarului Petre Tiberius Marcel, care a murit saptamana trecuta in Afganistan.

Trupul neinsufletit a fost adus la Targu Mures cu o aeronava militara C 130 Hercules. De la aeronava pana la locul desfasurarii ceremoniei, sicriul a fost purtat de sase barbati.

Ceremonia a inceput cu prezentarea onorului, apoi a fost citit Ordinul Ministerului Apararii de inaintare in grad de maior post-mortem a capitanului Petre Tiberius.

Prin decret prezidential, maiorului post-mortem Petre Tiberius i-a fost conferit ordinul Steaua Romaniei in grad de cavaler cu insemne de razboi, cea mai inalta distinctie pentru cei care isi pierd viata in razboi.

La ceremonie a participat General Maior Dan Ghica Radu, seful Statului Major al Fortelor Terestre. Dupa ceremonia religioasa si intonarea marsului funebru, s-a format cortegiul funerar pana la casa familiei Petre, in apropiere de Targu Mures.

Slujba religioasa a fost oficiata de IPS Arhiepiscopul Andrei de Alba Iulia si de mai multi preoti, civili si militari. Au participat apropae 100 de persoane din Iernut, localitatea unde s-a nascut si a crescut Petre Tiberius. Inmormantarea va avea loc miercuri la Cimitirul Eroilor din Targu Mures.

Tiberius Petre, ucis vineri, 3 aprilie, este al zecelea roman decedat in Afganistan. Romania are aproape 900 de militari in Afganistan.

Tiberius Petre era la a doua misiune in teatrul de operatii, era casatorit, avea 32 de ani si un copil, potrivit reprezentantilor MApN.Militarul se deplasa, in momentul atacului, intr-o masina Humvee.

Acesta conducea echipa romaneasca a grupului de interventie rapida romano-american din Afganistan, moartea sa survenind in urma unui schimb de focuri, dupa ce americanii au fost atacati de insurgenti.

Potrivit unui comunicat al MApN, in jurul orei 4.00 (ora Romaniei), la aproximativ 80 de kilometri Sud-Vest de Kabul, o echipa de interventie rapida romano-americana a actionat in sprijinul unei subunitati aliate.

In schimbul de focuri, ofiterul Petre a fost impuscat. A fost evacuat de urgenta cu un elicopter MEDEVAC, iar in jurul orei 4.30 a decedat pe timpul transportului catre spital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#soldat roman Afganistan, #trup Afganistan Mures, #Petre Tiberius , #stiri Petre Roman