Un sucevean este singurul crescator autorizat de rame din Romania

Luni, 20 Iulie 2009, ora 18:41
8941 citiri
Un sucevean este singurul crescator autorizat de rame din Romania

Singurul crescator autorizat de rame din Romania se afla in judetul Suceava si are o ferma care se intinde pe o suprafata 3.000 de metri patrati.

Petre Diaconita are o afacere reusita, viermii fiind distribuiti cu usurinta mai multor magazine pescaresti din tara, informeaza Monitorul de Suceava.

"Am comenzi de la mai multe magazine din zona Moldovei, dar si din tara. Am primit oferte si din strainatate, dar din cauza distantei mi-ar fi foarte greu sa le onorez", a povestit crescatorul.

Suceveanul s-a documentat de pe Internet inainte de a demara aceasta afacere. Crescatorul sustine ca a dobandit un secret al fermei, pe care il stie doar el, si care se refera la dozarea cu atentie a umiditatii, rascolirea stratului vegetal si prezenta obligatorie in sol a unei bacterii, in lipsa careia rama pleaca.

Petre Diaconita a fost contactat de o firma din Cehia, care a vrut sa intre pe piata romaneasca. Insa nu vrea sa colaboreze cu acestia, pentru ca nu avea materia prima asigurata si, oricum, crede ca rama pe care o creste el e mult mai buna.

#Petre Diaconita, #crescator autorizat rame, #Romania Suceava , #stiri Petre Roman