Toba: Un an electoral inseamna zbateri. Prin ceea ce am facut pentru institutie, eu cred ca a meritat!

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 21:09
4578 citiri
Toba: Un an electoral inseamna zbateri. Prin ceea ce am facut pentru institutie, eu cred ca a meritat!
Foto: Arhiva MAI

Petre Toba, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, spune ca nu a fost tentat niciodata sa faca politica, desi toate atacurile de care a avut parte inca din prima zi a mandatului sau nu au vizat activitatea din minister, ci au fost atacuri "de natura politica".

Petre Toba isi incepe mesajul, scris pe o retea sociala, prezentand realizarile pe care le-a inregistrat Ministerul Afacerilor Interne in perioada in care a preluat acest portofoliu.

"Prin activitatea desfasurata in aceasta perioada, Ministerul Afacerilor Interne si-a adus o contributie majora la faptul ca astazi, Romania este recunoscuta ca un stat sigur. (...) Ca om care a lucrat in acest sistem, stiam la momentul investirii, ca un an electoral inseamna un an de zbateri. Istoria anilor electorali asta demonstreaza - in anii 2009 si 2012, MAI a avut cate 5 ministri. Cu toate acestea mi-am asumat aceasta provocare, iar prin ceea ce am facut pentru institutie si, in special pentru cetateni, eu cred ca a meritat!", scrie fostul ministru pe Facebook.

Ministrul de Interne Petre Toba a demisionat, miercuri seara. Acesta este acuzat de procurori de favorizarea infractorului, iar DNA a cerut inceperea urmaririi penale pe numele sau.

Toba a anuntat ca si-a depus demisia "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri".

Prim-ministrul Dacian Ciolos a acceptat demisia lui Petre Toba din functia de ministru al Afacerilor Interne. Pana luni, 5 septembrie, premierul va inainta presedintelui Klaus Iohannis propunerea de inlocuire la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Anterior, premierul Dacian Ciolos anuntase ca, daca Toba nu va demisiona, ii va cere el sa plece din Executiv.

DNA a cerut, joi, presedintelui Klaus Iohannis sa avizeze, inceperea urmaririi penale a ministrului de Interne, Petre Toba.

Petre Toba este suspectat de procurori ca ar fi incercat sa puna piedici anchetei DNA in dosarul in care sunt cercetati 24 de angajati ai Serviciului Secret al Ministerului de Interne, prin refuzul de a declasifica acte legate de achizitiile DIPI.

Din banii DIPI, spune DNA, s-au cumparat casute de papusi, tobogane, jocuri darts, carti de joc, benzi de alergare, un stilou de 13.000 de lei sau un cuptor electric de 17.000 de lei.

Citeste aici comunicatul integral al DNA

Practic, DNA il acuza pe Toba ca a refuzat sa declasifice documente ce ar fi putut fi folosite de procurori drept probe impotriva lui Gabriel Oprea, dar si impotriva sefilor din DIPI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Petre Toba demisie, #Petre Toba demisionat mesaj , #demisie
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
MAI este deja intr-un scandal public.