Ziare.com

Combaterea terorismului si a migratiei ilegale, printre prioritatile Ministerului de Interne

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 21:55

   

Combaterea terorismului si a migratiei ilegale, printre prioritatile Ministerului de Interne
Combaterea criminalitatii organizate, transfrontaliere, a terorismului si fenomenului radicalizarii, precum si combaterea migratiei ilegale, a traficului de persoane si a altor riscuri cu impact asupra securitatii nationale sunt principalele obiective strategice ale Ministerului Afacerilor Interne in acest an.

Potrivit documentului publicat vineri pe site-ul Guvernului, alte obiective ale MAI sunt asigurarea desfasurarii in bune conditii a alegerilor locale si parlamentare, cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, combaterea criminalitatii economico-financiare, a evaziunii fiscale, a coruptiei si asigurarea unui mediu de afaceri competitiv.

Care sunt prioritatile Ministerului Sanatatii in acest an

Ca procese interne, MAI si-a propus pentru anul in curs cresterea nivelului de siguranta rutiera, feroviara, navala si aeriana, precum si indeplinirea angajamentelor tarii noastre fata de UE, NATO si celelalte organisme internationale.

Ministerele anunta, pe hartie, facilitati pentru contribuabili, investitii, autostrazi, transparenta

Printre procesele legislative pe care Ministerul de Interne si le propune, se numara imbunatatirea actelor normative din domeniul ordinii si sigurantei publice, a celor din domeniul situatiilor de urgenta si procesului electoral. In ceea ce priveste Institutia Prefectului, MAI isi propune elaborarea pachetului de acte normative necesare redefinirii rolului si locului prefectului si subprefectului, in contextul reformei administrative.

Guvernul a dat publicitatii, vineri, prioritatile strategice si planurile de actiuni sectoriale pentru fiecare minister in 2016.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1536 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor