Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

E atractiv sa fii politist la tara, spune ministrul Toba si are si argumente

Luni, 02 Mai 2016, ora 14:13
3278 citiri
E atractiv sa fii politist la tara, spune ministrul Toba si are si argumente
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Interne, Petru Toba, considera ca marea concurenta inregistrata la concursul pentru ocuparea posturilor de politisti din sursa externa sau prin reincadrare este garantia ca aceste locuri de munca sunt atractive atat prin remuneratie, cat si prin autoritatea data de functia publica.

Toba a raspuns unei intrebari adresate de deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, care ii solicita ministrului sa spuna cum vor fi stimulati noii angajati ai Politiei Romane sa ocupe posturi in mediul rural, unde conditiile de lucru sunt net inferioare.

In raspunsul postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Toba vorbeste despre marea concurenta la concursul de angajari care, in opinia sa, arata ca locurile de munca din mediul rural sunt atractive.

"Numarul mare de candidati inscrisi la concursul organizat pentru ocuparea posturilor prin recrutare din sursa externa/reincadrare ca politist, care au fost consiliati cu privire la faptul ca isi vor desfasura activitatea in mediul rural pentru o perioada de cel putin trei ani, constituie garantia asumarii conditiilor inregistrate in prezent si atractivitatii locurilor de munca, atat din punctul de vedere al remunerarii, cat si al autoritatii impuse de exercitiul functiei publice cu statut special", sustine ministrul.

Totodata, Toba a subliniat ca legea creeaza o diferentiere intre personalul incadrat direct, din sursa externa, si personalul care termina o institutie a MAI, doar pentru prima categorie de politisti fiind instituita obligatia de a nu fi mutat, delegat, detasat sau transferat timp de 3 ani de la numirea in functie.

Ministrul adauga ca, in urma acestui concurs, in judetul Suceava au fost repartizate 55 de posturi si ca nu va mai fi niciun post de politie care sa aiba mai putin de doi angajati.

Guvernul angajeaza 10.000 de politisti (Video)

Politia Romana a inceput, de la 1 aprilie, prin intermediul inspectoratelor judetene de Politie si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), procedura de angajare a 1.900 de agenti de ordine publica, dintre care 46 de posturi prin reincadrare, iar restul din sursa externa.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Toba concurenta angajare politie , #ministru de Interne