Mai putina birocratie dupa #Colectiv: Autorizatia de incendiu pentru constructii se obtine mai usor

Joi, 18 Februarie 2016, ora 18:48
2603 citiri
Mai putina birocratie dupa #Colectiv: Autorizatia de incendiu pentru constructii se obtine mai usor

Ministrul de Interne, Petre Toba, a anuntat, joi, la sedinta de evaluare a activitatii Departamentului pentru Situatii de Urgenta in anul 2015, ca s-a simplificat metoda de obtinere de autorizatii de incendiu pentru constructii.

Acesta a explicat ca "pentru debirocratizarea procesului de avizare, a cerut conducerii IGSU sa analizeze oportunitatea eliminarii avizului din fluxul actual de avizare-autorizare a documentatiilor pentru constructiile noi sau care si-au schimbat destinatia si sa pastreze doar activitatile de verificare in teren si autorizare, dupa caz.

Totodata, ministrul Afacerilor Interne a cerut simplificarea procesului de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu si eliminarea monopolului detinut la acest moment de un numar restrans de firme si experti, care impun costuri ridicate investitorilor", se arata intr-un comunicat de presa remis, joi, Ziare.com.

Incendiu in Colectiv: Cum a schimbat Guvernul legea privind incendiile

Acesta a subliniat ca in urma incendiului din clubul Colectiv s-a impus o analiza a intregului sistem pentru situatii de urgenta.

"Dupa un astfel de moment trebuie sa ne facem propriile analize de sistem cu impartialitate, rigoare si asumare si sa ne imbunatatim actiunile din lectiile invatate", a punctat Petre Toba.

In cadrul interventiei sale de la sedinta, ministrul a multumit pompierilor, medicilor si paramedicilor SMURD, pilotilor MAI, personalului serviciilor de ambulanta si al unitatilor de primiri urgente, salvamontistilor si voluntarilor pentru munca depusa in fiecare zi.

"Este datoria mea de a-i aprecia pe toti acei anonimi care muncesc pentru siguranta noastra, la fel cum am si obligatia de a indrepta lucrurile care nu merg bine si care, cu totii stim ca pot fi imbunatatite. (...) Intotdeauna veti fi eroi pentru cei pe care ii salvati, si de cele mai multe ori veti reprezenta singura speranta pentru cei aflati in situatii de risc", a spus Toba.

A.G.

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...