Ziare.com

Ministrul "Apud" Toba afla in septembrie daca isi pierde titlul de doctor

Luni, 22 August 2016, ora 15:10

   

Ministrul "Apud" Toba afla in septembrie daca isi pierde titlul de doctor
Comisia de lucru din Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare se va pronunta la inceputul lunii septembrie daca lucrarea de doctorat a ministrului Internelor, Petre Toba, este sau nu plagiata.

Presedintele CNATDCU, acad. Viorel Barbu, a declarat, luni, ca decizia va fi consemnata intr-un raport ce va fi trimis Consiliului General.

"Comisia de analiza, pe baza rezultatului, propune Consiliului General al CNATDCU retragerea sau nu a titlului de doctor. Comisia de lucru ar avea la dispozitie cam o luna, astfel ca un raport al acesteia ar putea fi in jur de 3 septembrie sau 5 septembrie, oricum, in prima decada a lunii", a spus Viorel Barbu.

Presedintele CNATDCU a precizat ca in Comisia de stiinte militare, informatii si ordine publica, ce analizeaza sesizarea in cazul tezei de doctorat a lui Petre Toba, sunt noi experti, dupa ce membrii care erau desemnati in aceasta comisie s-au declarat in incompatibilitate sau in conflict de interese.

Viorel Barbu a mai spus ca membrii comisiei de lucru vor avea in vedere si raportul primit de la Comisia de Etica a Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", unde Petre Toba si-a sustinut lucrarea de doctorat, dar a precizat ca acesta are doar rol consultativ.

"Comisia de lucru care analizeaza acuzatia de plagiat trebuie sa aiba in fata si acest raport inaintat de Comisia de Etica a Universitatii Nationale de Aparare, dar ceea ce conteaza este rezultatul comisiei de analiza a CNATDCU, care se va pronunta daca lucrarea este sau nu plagiata", a subliniat Barbu.

Comisia de Etica a Universitatii "Carol I" a propus mentinerea titlului de doctor acordat in 2011 lui Petre Toba.

Jurnalista Emilia Sercan a scris, in noiembrie 2015, ca peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care Petre Toba a obtinut titlul de doctor in Stiinte Militare si Informatii sunt copiate ad litteram din lucrari de specialitate sau din referate postate pe internet, fara utilizarea ghilimelelor si fara a respecta normele nationale si internationale de citare in opere stiintifice. Mai mult, la bibliografie acesta i-a trecut pe... Apud Stiglitz Joseph si Apud Barry Buzan.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a sustinut teza de doctorat in 2011, la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I". Lucrarea are titlul "Politia Romana - forta de stabilitate si securitate.

Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale", iar pe coperta tezei este scris anul 2010, desi ea a fost sustinuta pe 15 februarie 2011. Coordonator de doctorat i-a fost chestorul general de Politie (r) Anghel Andreescu.

Petre Toba declara, in iunie, ca asteapta fara emotii decizia CNATDCU in cazul lucrarii sale de doctorat, asupra careia planeaza suspiciuni de plagiat. "Resping cu tarie acuzatiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevaruri si calomnii", a declarat Petre Toba.

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, declara, la sfarsitul lunii iulie, ca, daca se va dovedi ca Petre Toba a plagiat in lucrarea sa de doctorat, va fi intr-o situatie "extrem de jenanta" sa fie in Guvern daca va ramane si Toba.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Constat doar!

Pe Ponta l-au executat in 48 de ore. Pe Toba il amana de vreo 3 ani. Si se mai intreaba de ce lumea nu are incredere in deciziile lor? Pai, daia! Ca sunt dictate politic! Si daca nu am incredere ca sunt independenti de ce sa am incredere in deciziile lor?
Maine - poimaine vine Dragnea la putere si face o comisie (compusa din Sova, Ponta si Tariceanu) care constata ca examenul de capitan de barcuta a lui Basescu a fost fraudat. Cata greutate ar pune basistii pe o asemenea comisie? Pai acum intelegeti de ce nu ne pasa de asemenea susanele???

 

nici-o problema;

...aga toba de carte ramane tot un chiult tablagiu militian.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor