Ministrul de Interne si-a publicat declaratia de avere: Cat a castigat de la "Academia lui Oprea"

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 21:10
5311 citiri
Ministrul de Interne si-a publicat declaratia de avere: Cat a castigat de la "Academia lui Oprea"
Foto: MAI

Ministrul de Interne, Petre Toba, si-a publicat cea mai noua declaratie de avere din care poate fi aflata suma pe care acesta a castigat-o de la fantomatica Academie de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), printre initiatorii careia se numara si Gabriel Oprea.

Conform declaratiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, Petre Toba, a avut anul trecut venituri de 122.867 lei din salariul de inspector general la IGPR si 21.999 lei din cel de ministru de Interne.

Sotia sa a avut venituri de 77.471 de lei, la care se adauga 450 de euro pe luna din inchirierea unei locuinte din Bucuresti. In precedenta declaratie, chiria incasata de sotia lui Toba era de 400 de euro pe luna.

Toba detine un teren intravilan in Ilfov de peste 900 mp si cote parte din trei terenuri agricole si unul intravilan tot in Ilfov. El are si un apartament de 86 mp in Bucuresti, iar in Ilfov, o casa in constructie de 264 mp, impreuna cu sotia sa, si cota parte dintr-o casa de locuit.

Ministrul de Interne are un autoturism Nissan X Trail si un Renault Clio. El are datorii de 96.115 de CHF si 2.012 de euro.

Spre deosebire de declaratia de avere din decembrie anul trecut, Toba a mentionat in cea publicata recent pe site-ul Guvernului venituri de 8.152 de lei de la ASSN (Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale), cu mentiunea ca are cerere de suspendare din decembrie 2015.

Si ministrul Educatiei, Adrian Curaj, este membru pe viata al ASSN insa el a declarat ca doneaza banii primiti in aceasta calitate, la care nu poate renunta.

Academia a intrat in atentia opiniei publice in ianuarie 2015, cand George Maior a fost ales presedinte al institutiei, dupa ce a demisionat din functia de director al SRI.

Avandu-l pe Gabriel Oprea drept unul dintre initiatori, ASSN a fost criticata in mass-media din cauza faptul ca activitatea sa este complet lipsita de transparenta.

Desi este finantata de la bugetul de stat, ASSN nu are site oficial si refuza sa ofere informatii de interes public solicitate de jurnalisti.

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#avere Petre Toba, #Petre Toba academie Oprea , #ministru de Interne