Toba: Resping cu tarie acuzatiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevaruri si calomnii

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 12:54

   

Toba: Resping cu tarie acuzatiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevaruri si calomnii
Ministrul de Interne, Petre Toba, respinge "cu tarie" toate acuzatiile de plagiat, afirmand, vineri, ca in teza sa de doctorat sunt respectate toate normele si ca au fost spuse "multe neadevaruri" si "calomnii" in ceea ce il priveste.

"Eu resping cu tarie toate aceste acuzatii. Eu am respectat legea si toate normele existente in momentul in care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandarile indrumatorului de doctorat (...) Au fost spuse multe neadevaruri si, chiar as putea spune, multe calomnii", a declarat ministrul Petre Toba.

Petre Toba a solicitat oficial analizarea lucrarii sale de doctorat (Video)

Scrisoare catre Ciolos: Cercetatori seriosi, la un loc cu indivizi imorali. Schimbati toti membrii Consiliului de Etica!

In plus, Toba a spus ca, atunci cand va fi infiintat un alt for care sa analizeze tezele de dectorat ale demnitarilor, va cere o noua analiza a lucrarii sale de doctorat."Eu am solicitat Comisiei de Etica sa faca aceasta evaluare. Comisia a fost desfiintata. Astept creionarea acestui nou mecanism si, in momentul in care acesta va fi operational, voi solicita imediat o noua analiza", a adaugat Toba.

Ciolos, despre suspiciunile de plagiat in cazul Toba: Nimeni nu trece peste criteriul de integritate

Noul ministru de Interne, Petre Toba, care a condus Politia Romana in ultimii trei ani, se alatura listei cu demnitari suspectati ca si-au plagiat tezele de doctorat, existand suspiciuni ca peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrari.

Consiliul National de Etica, responsabil cu analiza plagiatelor, revocat de noul ministru al Educatiei (Video)

Consiliul National de Etica (CNE), care urma sa decida daca teza lui Petre Toba a fost sau nu plagiata, a fost revocat de ministrul Educatiei, Adrian Curaj, la inceputul lunii decembrie. In aceste conditii, teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Toba va fi analizata de un alt for care urmeaza sa fie creat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3708 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Ariana din Carpati
rank 5
Spiritul academic contra mercantilismului ideologic...
Am asistat cu cițiva ani in urmă la deschiderea cursurilor universitare din Rominia. Nimeni nu știa cine sunt. Pe lingă discursul intelectual și ținuta demnă a celui care a fondat acest lăcaș de cunoaștere, care m-au impresionat profund, mi-apare mereu in memorie o frază care n-am putut-o uita nicidecum: "Să nu iutați că "secretarul" dintr-o primărie sau orice altă instituție statală are 5ooo salariu pe cind un simplu jurist aproape jumătate. Secretarul este cheia și lăcata instituției respective". Atit de mult m-au "ros" aceste vorbe c-am făcut cercetări discrete să văd cu ce se ocupă de fapt un secretar de primărie, fiindcă in altă parte mă costa enorm să am acces la unele informații la care care orice Roman trebuie să aibă acces in modul cel mai transparent posibil. Realitatea insă...

Și ce să vezi: secretarul respectiv, deși avea studiile cerute de post, era un agramat complet și pe deasupra era fiul unui fost sovromist – și numele-i este răsăritean - urmaș al agenturilor kaghebiste pripășite și rămase pe la noi, ca un fel de coloana a cincea de sorginte sovietică.... Din curiozitate, am cercetat la toate comunele din imprejurimi să văd cine sint secretarii și... surprize, surprize : toți erau și sint, bine mersi, urmași ai foștilor nomenclaturiști, tot de sorginte caghebisto- sovietică de pe timpul sovromurilor...

Acum, mă tot intreb: de ce oare nu demisionează Romanul de "sorginte palestiniană" nici după tragedia de la Colectiv, nu mai vorbesc de celelalte tragedii de care se face direct responsabil? Oare să fie atit de puternic un "secretar" incit să-și permită să răstoarne pe oricine nu convine acolo, SUS, de unde iși trag seva acești politruci de sorginte... rămane să trageți d-stră concluzia. Eu poate greșesc insă intuiția mea n-a dat greș niciodată. Personal, consider că profesorii, cadrele didactice care au analizat, coordonat și evaluat tezele de doctorat, sau de metriză/master, să fie trași la răspundere și nu titularul diplomei. Odată ce ai respectat codul academic in vigoare, dacă se retrag diplomele, studentul respectiv să aibă dreptul să-și refacă teza de doctorat absolut GRATUIT.

S-auzim numai de bine,
Ariana din Carpați
bum
rank 5
Toba bate toba , dar nu intelege ca din 47 si pana azi
banditii care au condus Romania au venit inarmati cu diplome , promisiuni si s-au victimizat ca sa para credibili !
de ce sa credem ce zici ? cand tot ce s-a intamplat in ultimii 70 de ani a fost invers decat teoria ta !
catastoi
rank 1
Fiecare guvern isi apara plagiatorii
Din articolul excelent documentat publicat de catre Emilia Sercan rezulta clar ca lucrarea de doctorat a dlui chestor si ministru de interne Toba este plagiata.
Sau teza este scrisa de catre altcineva (ar fi bine sa se investigheze si aceasta varianta, normal daca e vointa), iar acel care i-a scris-o a scris si lucrarea lui Ionel Tucmuruz. Acum guvernul din care face parte domnia sa a hotarat revocarea Comisiei de Etica si stabilirea de noi proceduri. Crede cineva ca la Academia Nationala de Aparare se va gasi cineva sa spuna ca aceste teze de doctorat (multe nu numai ca nu au valoare, dar au facut si paguba in padurile tarii la cati copaci au trebuit taiati sa se produca hartia necesara) sunt plagiate? Sau la ANI? Asta e utopie. Poate la UB sa fie ceva profesori sa ii retraga lui Ponta titlul de doctor. Deci sa ne impacam cu gandul ca: Dl Toba nu a plagiat. Dl gl. maj. Ontanu nu a plagiat samd. Toata lumea arata cu degetul catre cei care au plagiat, dar oare cei care au coordonat si comisiile care au acordat diplomele de doctor nu au nicio vina?
valll
rank 5
Lamuriti lucrurile, domnule Curaj!
Este inadmisibila aceasta situatie, nu se mai poate amana! Unii afirma una, altii exact contrariul, ce fel de societate suntem? O s-o luam razna cu totii!
Dl Toba afirma cu tarie ca nu a plagiat, dar spune ca a facut ce i-a spus indrumatorul. Poate ca aici e buba! Poate ca oamenii sunt indusi in eroare, crezand pe bune ca asta inseamna diploma universitara, asta inseamna doctorat!
Ma mir ca va permiteti sa astepatati atata. Desi e foarte important sa se stie daca dl Toba mai poate ramane in functie, SI MAI IMPORTANT este sa se faca ordine in problema doctorateler si in privinta imposturii din invatamantul superior, care se rasfrange asupra intregului invatamant si nu numai!
Trebuie sa inceteze mascarada si sa incepem a avea un invatamant superior autentic! V-ati asumat sa fiti ministru, faceti-va datoria!
DR.STRANGELOVE
rank 5
"Am respectat toate recomandarile indrumatorului de doctorat".
Toba azvarle pisica moatra in curtea profesorului universitar plagiator doctor Oprea :)
adiamina
rank 4
Basul si cu TOBA mare...
Toba: Resping cu tarie acuzatiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevaruri si calomnii....Ar fi fost culmea sa zici altfel,de fapt nici unul nu va recunoaste-ti vina la prima strigare numai asa dupa o noapte sau mai multe pe la beciul domnesc,atunci o lasati mai moale faceti clontul mai mic si sifonati.....vai de ia tara numai ce va schimbarati si o luam de la capat.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor