Dancu il apara pe Toba in chestiunea plagiatului: E deosebit de competent. Eficienta nu tine de doctorat

Duminica, 13 Martie 2016, ora 14:57
3955 citiri
Dancu il apara pe Toba in chestiunea plagiatului: E deosebit de competent. Eficienta nu tine de doctorat
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Vicepremierul Vasile Dincu a dat explicatii, duminica, referitor la situatia in care se afla colegul sau din Guvern, ministrul de Interne Petre Toba, care este acuzat de plagiat grosolan in teza de doctorat.

Intrebat de aceste suspiciuni care planeaza asupra lui Toba, Dancu a spus ca nu au importanta, seful MAI fiind "deosebit de competent".

"Este un om deosebit de competent in ceea ce face, un ministru pe care il respect. Nu lucrez in proiecte de doctorat cu domnul Toba, lucrez la proiecte pragmatice in care este un ministru de Interne foarte bun. Atunci cand ministrii se pun, nu sunt intrebati de doctorat, multi din colegii mei nu au doctorat. Aceasta e o discutie care nu tine de eficienta in administratie a domnului Toba, care este un ministru foarte bun", a spus Dancu, duminica, la Pro Tv.

Aberatia zilei: Tu stii cine e Apud? El nu stie

Toba: Resping cu tarie acuzatiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevaruri si calomnii

Amintim ca la sfarsitul lunii noiembrie a anului presa dezvaluia ca ministrul Toba, anterior chestor principal si sef al Politiei Romane, ar fi copiat nu mai putin de 250 de pagini din cele 390 ale tezei sale de doctorat, informatiile fiind preluate cuvant cu cuvant fie din lucrari de specialitate, fie din referate postate pe Internet, fara ghilimele si fara respectarea normelor de citare.

Mai mult, printre indiciile prezentate pentru sustinerea afirmatiilor erau mentionate doua situatii care, daca nu ar fi de plans, ar putea fi usor confundate cu un banc.

Doi autori celebri, Joseph Stiglitz si Barry Buzan, au fost trecuti in bibliografie la litera A. De ce? Pentru ca, in text, inaintea numelor lor aparea particula Apud, care, conform regulilor academice de citare, inseamna "dupa" sau "dupa cum apare la".

Ciolos, despre suspiciunile de plagiat in cazul Toba: Nimeni nu trece peste criteriul de integritate

"Am lucrat pentru fiecare referat in parte impreuna cu un coleg din politie, care acum este pensionat. Cu Ionel Tucmuruz. Am facut impreuna partea de cercetare inca de la debutul cercetarii stiintifice, pentru ca am avut aceeasi tema, acelasi conducator. Am scris referatele impreuna, umar la umar. Am apelat la acest coleg sa imi duca referatele la profesor, pentru ca el avea mai mult timp liber, dar nu am mai tinut legatura dupa finalizare nici cu el, nici cu conducatorul (...) Ce pot sa va garantez este ca am lucrat la teza de doctorat cu buna-credinta", a declarat la acea vreme ministrul de Interne pentru Press One, publicatia care a si facut dezvaluirile.

Consiliul National de Etica, responsabil cu analiza plagiatelor, revocat de noul ministru al Educatiei (Video)

Pentru ca situatia sa fie si mai revoltatoare, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a dizolvat, la scurt timp dupa aceste acuzatii, Consiliul National de Etica (CNE), cel care urma sa decida daca teza lui Toba a fost sau nu plagiata. In aceste conditii, teza de doctorat a ministrului de Interne va fi analizata de un alt for, a carui numire, insa, intarzie sa fie efectuata.

A.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Toba plagiat apud, #Dancu apara Toba plagiat doctorat , #plagiat