Parchetul General a deschis dosar penal, dupa ce CNATDCU i-a retras titlul de doctor lui Petre Toba

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 17:03
4983 citiri
Parchetul General a deschis dosar penal, dupa ce CNATDCU i-a retras titlul de doctor lui Petre Toba

Parchetul General a inceput urmarirea penala in rem pentru abuz in serviciu in dosarul deschis ca urmare a plangerii depuse de fostul ministru de Interne Petre Toba impotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au decis retragerea titlului sau de doctor.

La jumatatea lunii octombrie, Petre Toba a depus plangere penala la Parchetul General impotriva membrilor Consiliului General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care au votat constituirea ultimei comisii tehnice in cazul analizei doctoratului sau, dar si a membrilor acesteia din urma.

"In dosarul penal la care faceti referire, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus, potrivit art. 305 alin. 1 si 2 din Codul de Procedura Penala, inceperea urmaririi penale, in rem, cu privire la infractiunea de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297 alin. 1 din Codul Penal.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii mentionate", se arata intr-un raspuns al Parchetului General.

Surse judiciare au precizat ca Petre Toba a fost chemat si audiat deja la sediului Parchetului General, in perioada urmatoare urmand sa fie audiati si cei din Consiliul General si comisia tehnica de la CNATDCU.

Din ultima comisie tehnica in cazul Petre Toba, au facut parte prof. univ. dr. Adrian Miroiu (SNSPA), Zulean Marian, prof.univ.dr. la Universitatea din Bucuresti si cercetatorul stiintific dr Serban Filip Cioculescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara din Bucuresti, potrivit unor surse apropiate comisiei.

Aceasta a fost cea de-a patra comisie tehnica constituita in cazul Toba si cea care a stabilit ca fostul ministru al Afacerilor Interne a plagiat in lucrarea sa, primele trei stabilind ca nu a plagiat.

Surse judiciare au declarat ca Petre Toba noteaza in sesizarea depusa, printre altele, ca in actuala legislatie nu ar fi stipulat cadru legal pentru constituirea unei noi comisii daca oficialii Consiliului General al CNATDCU nu sunt de acord cu verdictul dat de comisia anterioara.

La inceputul lunii octombrie, cea de-a patra comisie tehnica a constatat ca doctoratul lui Petre Toba contine "un plagiat masiv", si a propus retragerea titlului de doctor ce fusese acordat pentru teza "Politia Romana- forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale", sustinuta in 2011 la Universitatea Carol I.

Propunerea comisiei a fost aprobata de Consiliul General al CNATDCU.

Citeste si:
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...