Ziare.com

Petre Toba a contestat verdictul de plagiat - Primarul Florentin Pandele inca nu

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 22:38

   

Petre Toba a contestat verdictul de plagiat - Primarul Florentin Pandele inca nu
Fostul ministru de Interne Petre Toba a contestat decizia CNATDCU prin care se stabileste ca a plagiat in lucrarea de doctorat, astfel ca teza sa va fi reanalizata, iar primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, mai are la dispozitie cateva zile pentru a face acelasi lucru.

Informatia a fost prezentata de purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

"Fostul ministru a despus contestatia fata de decizia CNATDCU. Primarul orasului Voluntari inca nu, intrucat CNATDCU a trimis o adresa de e-mail la care nu a putut fi contactat. La finele saptamanii trecute, a venit avocatul sau pentru a i se comunica decizia CNATDCU, iar termenul de contestatie, de 14 zile, curge din acel moment", a spus Mirabela Amarandei.

Consiliul General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in 12 octombrie, ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul orasului Voluntari Florentin Pandele au plagiat in lucrarile lor de doctorat si a transmis ca va trimite la Ministerul Educatiei propunerea de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora.

Decizia CNATDCU a fost luata cu majoritate de voturi de catre membrii Consiliului General, care si-au insusit astfel raportul Comisiei de experti potrivit caruia Petre Toba si Florentin Pandele au plagiat in lucrarile de doctorat.

In cazul fostului ministru s-a investigat informatiile potrivit carora sute de pagini ale tezei cu care acesta a obtinut titlul de doctor in Stiinte Militare si Informatii ar fi copiate ad litteram din lucrari de specialitate sau din referate postate pe Internet, fara utilizarea ghilimelelor si fara a respecta normele nationale si internationale de citare in opere stiintifice.

Cat il priveste pe Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, acesta e acuzat ca ar fi copiat in lucrarea sa de doctorat "Romania si noile provocari generate de integrarea europeana", aproximativ o treime din continut. Presa a scris si despre cealalta lucrare de doctorat a lui Florentin Pandele, "Coordonate juridice si strategice privind navigatia maritima", sustinuta in 2007 la Academia de Politie, sub coordonarea lui Ion Dascalu, ca ar fi fost plagiata din propria sa lucrare de licenta.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 745 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor