Ziare.com

Petre Toba nu se lasa: Cere explicatii de la CNATDCU si acuza institutia de abuzuri

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 15:29

   

Petre Toba nu se lasa: Cere explicatii de la CNATDCU si acuza institutia de abuzuri
Fostul ministru de Interne Petre Toba cere explicatii de la institutia care verifica acuzatiile de plagiat ce i s-au adus si o acuza ca a comis un abuz atunci cand a decis infiintarea unei noi comisii de verificare a tezei sale de doctorat.

Intr-o scrisoare publicata in facsimil de EurActiv si semnata de "dr. Petre Toba", fostul ministru cere explicatii in legatura cu baza legala in care s-a decis infiintarea comisiei speciale dupa respingerea raportului primei comisii, care decisese ca el nu a plagiat.

"Va rog sa-mi comunicati care sunt temeiurile legale privind numirea unei noi comisii speciale in vederea analizarii acuzatiilor de plagiat aduse subsemnatului, precum si care este procedura legala in baza careia se va pronunta aceasta", se arata in scrisoare.

Mai mult, Petre Toba sustine ca au fost incalcate prevederile legale in cazul sau, pentru ca "persoane cu functii de conducere din Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si CNATDCU s-au antepronuntat public cu privire la solutia ce urma a fi adoptata".

O comisie de lucru formata din trei membri, dintre care unul suspectat ca a plagiat, a decis ca Petre Toba nu poate fi acuzat de furt intelectual si a propus mentinerea titlului de doctor.

Plenul Consiliului National pentru Titluri, Diplome si Certificate Universitare (CNATDCU) a respins raportul comisiei si a decis infiintarea unei comisii speciale, formate din alti specialisti, care sa dea o noua decizie.

Pana in prezent au fost retrase titlurile de doctor pentru Victor Ponta si Gabriel Oprea, dar mai multi alti demnitari sunt in atentia CNATDCU.

Dupa declansarea scandalului public, au existat specialisti care au declarat ca teza de doctorat a lui Petre Toba a fost plagiata, iar Mircea Dumitru, noul ministru al Educatiei, a subliniat recent ca "ghilimelele nu au fost inventate dupa ce si-au dat doctoratele Ponta, Oprea sau Toba".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1690 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu te lasa...

Petre, bate toba, don" plutonier major ciorditor. Crezi ca toti universitarii is ca mos Teaca de la Cacademia politiei?
Doctori intr'ale ciorditului, aveti in teasta cate un neuron ratacit care vi se ciocneste cu tinichele de pe umar. Auzi la el revoltatul, sa ceara el, un tablagiu, socoteala unor universitari veritabili!!! eel si altii ca el facut doctor la apelul bocancilor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor