Toba: Resping cu tarie acuzatiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevaruri si calomnii

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 12:54
3826 citiri
Toba: Resping cu tarie acuzatiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevaruri si calomnii
Foto: Ministerul de Interne

Ministrul de Interne, Petre Toba, respinge "cu tarie" toate acuzatiile de plagiat, afirmand, vineri, ca in teza sa de doctorat sunt respectate toate normele si ca au fost spuse "multe neadevaruri" si "calomnii" in ceea ce il priveste.

"Eu resping cu tarie toate aceste acuzatii. Eu am respectat legea si toate normele existente in momentul in care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandarile indrumatorului de doctorat (...) Au fost spuse multe neadevaruri si, chiar as putea spune, multe calomnii", a declarat ministrul Petre Toba.

Petre Toba a solicitat oficial analizarea lucrarii sale de doctorat (Video)

Scrisoare catre Ciolos: Cercetatori seriosi, la un loc cu indivizi imorali. Schimbati toti membrii Consiliului de Etica!

In plus, Toba a spus ca, atunci cand va fi infiintat un alt for care sa analizeze tezele de dectorat ale demnitarilor, va cere o noua analiza a lucrarii sale de doctorat.

"Eu am solicitat Comisiei de Etica sa faca aceasta evaluare. Comisia a fost desfiintata. Astept creionarea acestui nou mecanism si, in momentul in care acesta va fi operational, voi solicita imediat o noua analiza", a adaugat Toba.

Ciolos, despre suspiciunile de plagiat in cazul Toba: Nimeni nu trece peste criteriul de integritate

Noul ministru de Interne, Petre Toba, care a condus Politia Romana in ultimii trei ani, se alatura listei cu demnitari suspectati ca si-au plagiat tezele de doctorat, existand suspiciuni ca peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrari.

Consiliul National de Etica, responsabil cu analiza plagiatelor, revocat de noul ministru al Educatiei (Video)

Consiliul National de Etica (CNE), care urma sa decida daca teza lui Petre Toba a fost sau nu plagiata, a fost revocat de ministrul Educatiei, Adrian Curaj, la inceputul lunii decembrie. In aceste conditii, teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Toba va fi analizata de un alt for care urmeaza sa fie creat.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...