Toba si Pandele au ramas fara titlul de doctor

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 13:28
3747 citiri
Toba si Pandele au ramas fara titlul de doctor

Mircea Dumitru, ministerul Educatiei, a anuntat ca a semnat miercuri ordinele privind retragerea titlurilor de doctori pentru Petre Toba, fost ministru al Afacerilor Interne, si Florentin Pandele, primar al orasului Voluntari.

"Ieri (n.r. miercuri) am semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctor a domnilor Petre Toba si Florentin Pandele. Mai departe, e treaba domniilor lor ce vor face. Daca vor contesta in instabta decizia CNATDCU sau nu", a declarat ministrul Educatiei, citat de Mediafax.

Pe 12 octombrie, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, cu 36 de voturi pentru si unul impotriva, ca fostul ministru Petre Toba si primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat in lucrarile de doctorat, propunand retragerea lucrarilor de doctorat.

Anterior, comisiile de specialitate stabilisera ca atat fostul ministru Petre Toba cat si primarul Voluntariului Florin Pandele au "plagiat masiv" in lucrarile lor de doctorat.

Amintim faptul ca in aceste doua cazuri initial, in septembrie, a fost dat un verdict de neplagiat, iar apoi Consiliul general al CNATDCU a respins raportul si s-a decis infiintarea unei noi comisii cu experti din exteriorul institutiei, pentru a reanaliza tezele fostului ministru de Interne Petre Toba si primarului din Voluntari, Florin Pandele.

Vezi care au fost atunci principalele argumente in baza carora comisia a decis ca Petre Toba nu a plagiat.

Iata si cum a fost descoperit plagiatul in cazul lui Petre Toba: Tu stii cine e Apud? El nu stie

A.S.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...