Porosenko: Un consilier prezidential rus a coordonat grupuri de lunetisti straini in Kiev

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 18:56
3887 citiri
Porosenko: Un consilier prezidential rus a coordonat grupuri de lunetisti straini in Kiev
Foto: hepta.ro

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat vineri ca exista dovezi potrivit carora un consilier prezidential rus, Vladislav Surkov, a coordonat "grupuri de lunetisti straini" care au ucis protestatari in urma cu un an la Kiev.

"Cu numai cateva zile in urma, seful securitatii statului mi-a spus ca fortele speciale au furnizat probe conform carora consilierul prezidential rus Vladislav Surkov a coordonat grupuri de lunetisti straini in Maidan (numele dat de demonstranti Pietei Independentei din Kiev) ", a mentionat Porosenko, potrivit website-ului sau.

Conflictul din Ucraina s-ar putea extinde? Ce state s-ar afla in vizorul lui Putin

Comentariile sefului statului ucrainean au fost facute intr-o intalnire cu rudele celor aproape 100 de persoane impuscate mortal intr-o perioada de trei zile in timpul protestelor din 2014 din Piata Independentei din Kiev impotriva presedintelui de la acea vreme, Viktor Ianukovici.

Petro Porosenko a adaugat ca autoritatile ce ancheteaza faptele comise in acele circumstante au stabilit o "conexiune rusa clara" cu tirurile lunetistilor din Piata Independentei.

Razboi sub denumirea de armistitiu: Ucraina acuza, Rusia tace si face

Totodata, Porosenko si-a exprimat convingerea ca predecesorul sau, Viktor Ianukovici, "va arde in iad" pentru crimele pe care le-a ordonat in Piata Maidan, informeaza agentia de presa Unian.

"Crimele impotriva umanitatii nu se prescriu. Insa, va voi pune o intrebare retorica: oare Rusia il va extrada vreodata in Ucraina pe criminalul Ianukovici, pe principalul vinovat al varsarii de sange din Euromaidan? Nu ma indoiesc ca el (Ianukovici) va arde vesnic in iad, dar acest lucru nu mai tine deja de justitia pamanteasca", a spus Porosenko.

Armistitiu doar in vorbe: Razboiul continua in Ucraina - Lupte violente pentru un oras strategic

"Cu toate acestea, pentru ca adevarul sa triumfe, la initiativa mea Rada Suprema a adoptat o lege privind judecarea in contumacie a conducatorilor din fostul regim, cei care au ucis oameni si au pradat tara, insa aceasta nu este suficient", a adaugat Porosenko.

Presedintele ucrainean a amintit ca Procuratura Generala si Consiliul de Securitate al Ucrainei au stabilit "urma clara a Rusiei" in varsarea de sange din Piata Maidan.

Eveniment Quarterly Report

George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#Petro Porosenko razboi Ucraina, #consilier preziddential razboi Ucraina, #razboi ucraina rusia , #presedinte Ucraina