România renunță la petrolul rusesc. Virgil Popescu: ”România e solidară” VIDEO

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 15:29
5264 citiri
România renunță la petrolul rusesc. Virgil Popescu: ”România e solidară” VIDEO
Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Facebook/ Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat miercuri, 4 mai, că România renunță la petrolul rusesc.

”Se discută de foarte mult timp acest lucru. Noi am discutat de mult timp cu companiile din România care dețin rafinării. Nu e vorba despre un embargou, este vorba despre un phase out (n.r. - eliminare treptată) al țițeiului rusesc începând cu 31 decembrie sau 1 ianuarie anul acesta și de asemenea cu două luni mai mult e vorba de produsele petroliere: benzină și motorină.

România este solidară, este un stat membru, susține decizia Comisiei Europene, nu se pune problema să nu fim pregătiți sau să ne ia prin surprindere acest lucru”, a declarat Virgil Popescu.

Chestionat dacă ar putea exista un impact asupra preţului gazului pentru români, ministrul Energiei a răspuns: „Preţul gazului pentru români, aţi observat că Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgneţă în urmă cu o lună şi jumătate, preţul este la un preţ fix de 150 lei pe MW”.

„Deci nu vedem să se reflecte în facturile românilor. În acest moment, România produce mai mult gaz decât consumă, deci nu avem nicio ameninţare pe termen scurt. Noi lucrăm la reducerea dependenţei de gazul Rusiei din luna noiembrie a anului trecut. Deci lăsaţi-ne să finalizăm”, a completat Popescu.

#petrol Rusia, #Romania, #virgil popescu , #stiri Virgil Popescu