Petrolul kazah, liber să curgă prin Rusia spre Europa. Ce se întâmplă cu terminalul prin care importă și România

Luni, 11 Iulie 2022, ora 15:15
6755 citiri
Petrolul kazah, liber să curgă prin Rusia spre Europa. Ce se întâmplă cu terminalul prin care importă și România
Rusia transporta petrol kazah spre tarile europene prin conducta Tengiz-Novorossiisk FOTO Caspian News

Tribunalul Regional Krasnodar a examinat luni, 11 iulie, plângerea Consorțiului Caspian Pipeline (CPC) împotriva deciziei din primă instanță de a suspenda compania pentru 30 de zile și a înlocuit pedeapsa cu o amendă de 200.000 de ruble.

Serviciul de presă al instanțelor din Teritoriul Krasnodar a transmis jurnaliștilor că decizia a intrat în vigoare.

În cadrul întâlnirii, partea apărării a insistat că ajustările aduse planului de răspuns la scurgerile de petrol nu au afectat calculul parametrilor lucrării, iar introducerea lor nu a putut afecta răspunsul prompt al echipei de intervenție în caz de urgență.

Reprezentantul Rostransnadzor a spus că societatea a modificat componența forțelor și mijloacelor implicate în eliminarea consecințelor, s-au modificat caracteristicile tehnice ale navelor, ceea ce poate afecta efectuarea lucrărilor pentru eliminarea eventualelor scurgeri. Anterior, compania a primit ordin să elimine aceste încălcări, potrivit TASS.

CPC intenționează să elimine cât mai curând problemele identificate în timpul inspecției efectuate de Rostransnadzor, a anunțat serviciul de presă al companiei.

Tribunalul Districtual Primorski din Novorossiisk a suspendat, pe 6 iulie, activitățile Consorțiului Caspian Pipeline pentru 30 de zile din cauza unei încălcări a planului de răspuns la deversarea de petrol. CPC a depus apoi o cerere la instanță de suspendare a deciziei de oprire a producției companiei. Compania a notat că o oprire imediată a operațiunii CPC ar putea duce la consecințe ireversibile asupra procesului de producție, apariția și dezvoltarea unui proces nefavorabil și incontrolabil la unitatea tehnică.

Terminalul de la Marea Neagră, aflat la Novorossiisk, pe teritoriul Rusiei, este principalul punct de ieșire a petrolului din Kazahstan, unde țițeiul ajunge printr-o conductă lungă de peste 1.500 de kilometri.

Decizia instanței ruse privind „închiderea temporară” a terminalului petrolier a venit la doar două zile după ce președintele Kazahstanului i-a dat asigurări președintelui Consiliului European, Charles Michel, că țara sa este pregătită să trimită mai mult petrol în UE.

Rompetrol procesează anual circa 6 milioane de tone petrol importat din Kazahstan, la rafinăria Petromidia în județul Constanța, prin conducta de peste 1.500 de kilometri care ajunge la Novorossiisk.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
David Cameron, șeful diplomaţiei britanice, a îndemnat joi, 18 aprilie, în marja summitului G7, desfăşurat pe insula italiană Capri, la căutarea unor moduri "creative" de a utiliza activele...
#petrol, #Rusia, #Kazahstan Romania, #razboi Ucraina , #stiri externe
Comentarii