Membrii Consiliului de Supraveghere Petrom incaseaza sume uriase

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 12:14
3693 citiri
Membrii Consiliului de Supraveghere Petrom incaseaza sume uriase

Actionarii OMV Petrom au aprobat, in sedinta de luni, remuneratia neta a fiecarui membru al Consiliului de Supraveghere pentru 2013, aceasta fiind stabilita la 20.000 euro/an, la care se adauga o remuneratie suplimentara in cuantum de 4.000 euro pentru fiecare sedinta.

De asemenea, actionarii au aprobat sa nu se stabileasca un fond de premiere a angajatilor din profitul societatii si sa nu se efectueze nicio plata aferenta anului financiar 2012, astfel cum prevedea articolul 106 din contractul colectiv de Munca pana la data de 18 mai 2012, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti.

In Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor s-a aprobat alocarea sumei de 213,551 milioane lei din profitul pe 2012 pentru rezerva legala, precum si distribuirea de dividende in suma de 1,586 miliarde lei, valoarea dividendului brut fiind stabilita la 0,028 lei/actiune.

Membrii Consiliului de Supraveghere sunt: Joseph Bernhard Mark Mobius, Gerhard Roiss, David Charles Davies, Jacobus Gerardus Huijskes, Manfred Leitner, Hans-Peter Floren, Riccardo Puliti, Lucian Dan Vladescu si George Baesu.

Grupul Petrom a incheiat anul 2012 cu un profit net de 3,946 miliarde de lei, in crestere cu 5% fata de rezultatul net de 3,759 miliarde lei, raportat la finele lui 2011, potrivit rezultatelor preliminare consolidate ale companiei.

Profitul net atribuibil actionarilor OMV Petrom SA s-a cifrat la 3,953 miliarde de lei, in crestere cu 5% comparativ cu anul anterior. Profitul pe actiune este de 0,0698 lei, fata de 0,0663 in 2011.

La sfarsitul anului 2012, grupul exploata in Romania si Kazahstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 775 milioane de barili echivalent petrol (750 milioane barili echivalent petrol in Romania).

Cu o capacitate nominala anuala de rafinare de 4,2 milioane tone, Petrom este prezent pe piata distributiei de produse petroliere din Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Serbia, prin intermediul unei retele de circa 800 statii, operate sub doua branduri, Petrom si OMV.

Pentru dezvoltarea sa sustenabila, Petrom a extins lantul valoric al gazelor prin abordarea pietei de electricitate. In acest context, Petrom a inceput operatiunile comerciale la centrala electrica pe gaze de 860 MW de la Brazi si la parcul eolian Dorobantu, cu o capacitate de 45 MW.

OMV, una din cele mai mari companii industriale publice din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#bani membrii Consiliu Supraveghere Petrom, #salariu Consiliu Supraveghere Petrom, #bani Petrom, #bani supraveghere Petrom , #angajati