Un manager Petrom a fost retinut - ce acuzatii ii aduc procurorii DNA

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 13:21
5552 citiri
Un manager Petrom a fost retinut - ce acuzatii ii aduc procurorii DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au retinut, miercuri, un manager OMV Petrom si un expert imobiliar, acuzati de luare de mita.

Inculpatii sunt Nicolae Gavrilescu, manager sector in cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud a OMV Petrom, si Ana Petre, expert in piata imobiliara, responsabil cu instrainarea activelor secundare in cadrul companiei petroliere, informeaza un comunicat al DNA.

Procurorii le-au intocmit dosare penale si i-au retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati la Tribunalul Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cei doi i-au pretins unui denuntator, in mod direct, suma de 10.000 de euro pentru a-i aproba achizitia unor imobile detinute de Petrom, la un pret avantajos. Discutiile au avut loc in perioada octombrie 2013 - mai 2014.

Ulterior, la data de 27 mai 2014, Gavrilescu Nicolae a fost prins in flagrant in timp ce lua de la denuntator suma de 45.000 de lei, cu titlu de mita.

Desfasurarea evenimentelor

La sfarsitul anului 2013, societatea comerciala administrata de denuntator si-a manifestat intentia de a cumpara mai multe imobile apartinand Petrom, punct de lucru in comuna Slobozia - Conachi, jud. Galati, astfel ca a luat legatura cu Petre Ana, persoana de contact pentru astfel de contracte.

Aceasta i-a relatat denuntatorului ca ii poate aproba vanzarea imobilelor la pretul de 20.000 de euro, sub cel cerut de Petrom, de 50.000 de euro, "intrucat ea este persoana care inainteaza documentatia factorilor decizionali si intocmeste referatul final pe care directorii il vor semna, sugerand ca este necesara si cointeresarea directorului de zona, Gavrilescu Nicolae", se arata in comunicatul DNA.

Ulterior, in cadrul unei intalniri pe care denuntatorul a avut-o atat cu Petre Ana, cat si cu Gavrilescu Nicolae intr-un restaurant din municipiul Galati, cei doi i-au pretins acestuia, in mod direct, suma de 10.000 de euro, pe care omul de afaceri sa-i remita inainte de inceperea intocmirii documentatiei pentru vanzarea - cumpararea imobilelor.

La data de 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a primit de la denuntator suma de 45.000 de lei, cu titlu de mita, iar procurorii l-au prins in flagrant.

C.P.

Citeste si:
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a declarat, sâmbătă, 4 decembrie, că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de...