Transportatorii se pregatesc sa boicoteze benzinariile OMV Petrom

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 18:19
2468 citiri
Transportatorii se pregatesc sa boicoteze benzinariile OMV Petrom
Foto: Bloombiz

Federatia Operatorilor de Transport Rutier a trimis o adresa catre toti membrii ei prin care se propune un embargo total impotriva benzinariilor OMV Petrom, care sa tina cel putin doua luni, in semn de protest fata de majorarile de pret din ultima perioada.

Masura vine in contextul in care mii de persoane au amenintat ca nu vor alimenta deloc autoturismele cu carburanti in primele trei zile ale saptamanii viitoare.

"Am trimis adrese catre toti transportatorii care fac parte din asociatia noastra si le-am cerut sa analizeze posibilitatea de a sista alimentarea cu carburanti de la benzinariile din grupul OMV Petrom pentru 2-3 luni. Vrem sa facem acest lucru impreuna cu cetatenii pentru ca firmele petroliere sa inteleaga ca nu pot merge la nesfarsit cu scumpirile astea", a declarat pentru Money.ro, Augustin Hagiu, presedintele FORT.

Uniunea Nationala a Transportatorilor din Romania a anuntat ca nu se va ralia protestului, precizand ca nu este de acord cu boicotarea unei anumite companii.

Ion Lixandru, vicepresedintele UNTR, spune ca ar fi incorect sa se traga la raspundere doar OMV Petrom. In schimb, el acuza Guvernul de pretul mare al carburantilor pentru ca are puterea sa controleze fenomenul insa nu o face.

"Este obligatia statului sa ia masuri pentru ca primeste, anual, 4 miliarde de euro din taxele si impozitele pe carburanti si nu face nimic. Sa intre sub controlul Garzii Financiare toate companiile petroliere ca sa se vada ce costuri au ele exact. Sa se lucreze cu Vama si sa se blocheze exporturile de petrol pentru 6 luni. Intr-o situatie ca aceasta se poate invoca interesul national ca petrolul romanesc sa ramana doar in tara pe o perioada deteminata", spune Lixandru.

In semn de protest cu situatia din tara, mii de romani si-au propus sa nu alimenteze deloc masinile cu carburanti, in zilele de 17, 18 si 19 ianuarie. Protestul a fost initiat si promovat pe forumuri si retele de socializare.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#transportatori boicot Petrom, #benzinarii pret carburanti , #benzinarii
Comentarii
Poza liviub
liviub
rank 1
Ion Lixandru, vicepresedintele UNTR, spune ca ar fi incorect sa se traga la raspundere doar OMV Petrom