Petrom cauta petrolul ascuns cu un "cinema" 3D

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 10:29
2662 citiri
Petrom cauta petrolul ascuns cu un "cinema" 3D
Foto: Arhiva

Petrom vrea sa gaseasca noi resurse de petrol si gaze, asa ca si-a intensificat actiunile de explorare. Unul dintre pasii facuti in acest sens este o investitie intr-un centru de vizualizare 3D in valoare de jumatate de milion de euro.

"Cinema-ul" 3D este destinat celor 200 de geologi ai singurului producator local de petrol si gaze, se arata in editia electronica a publicatiei Ziarul Financiar.

Nou zacamant de petrol descoperit in Marea Neagra - cand ar putea incepe productia

Dupa ce sistemul va fi finalizat, acesta va oferi o imagine mult mai clara asupra informatiilor adunate in fazele initiale de dezvoltare a unui zacamant.

"Petrolul la care am avut acces usor s-a dus. Incercam sa gasim acum petrolul de care nu am dat initial", a explicat Ruth Rusby, geofizician al diviziei de explorare si productie din cadrul Petrom.

Petrom vinde vechi exploatatii de petrol si gaze

Reprezentantii companiei petroliere au spus ca, de exemplu, pentru forarea unei sonde, deciziile vor fi luate mult mai rapid cu ajutorul noului centru de vizualizare 3D.

"Acum cinci ani nici nu ne gandeam ca am putea avea un astfel de proiect. Daca inainte aveam nevoie de circa 3 saptamani pentru a lua decizia saparii unei sonde, acum putem sa luam aceasta decizie intr-o saptamana", a precizat Gary Ingram, directorul diviziei de explorare si productie a Petrom.

#petrol Petrom, #petrol cinema Petrom, #petrol cinema 3D Petrom, #explorare petrol Petrom , #pret petrol