Oferta Petrom nu a avut succes: Actiunile statului nu s-au vandut

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 14:45
1466 citiri
Oferta Petrom nu a avut succes: Actiunile statului nu s-au vandut

Actiunile companiei Petrom nu s-au vandut in cadrul ofertei publice, prin care statul intentiona sa vanda 9,84 la suta din capitalul social al companiei.

Premierul Emil Boc a declarat ca Romania nu este disperata sa vanda aceste actiuni, insa a precizat ca asteapta raportul comisiei de privatizare, cu rezultatele finale ale ofertei, potrivit Realitatea TV.

De altfel, conform unor informatii initiale obtinute de Mediafax, s-ar fi subscris sub 50 la suta din actiuni, fata de 80 la suta, nivelul necesar pentru ca oferta sa fie considerata un succes.

In plus, potrivit agentiei de presa, s-ar putea hotari prelungirea sau amanarea ofertei.

"Subscrierile sunt sub 50% si chiar daca ar subscrie toti cei cu care au fost discutii tot nu s-ar ajunge la 80%", au afirmat sursele Mediafax.

Oferta prin care statul vrea sa vanda actiunile Petrom a inceput la 11 iulie si trebuia sa se incheie vineri, 22 iulie, la ora 12:00.

Guvernul a stabilit pretul minim de vanzare pentru actiunile Petrom - vezi care este

Guvernul a stabilit, in sedinta de marti dimineata, ca pretul minim de vanzare a 9,84% din actiunile Petrom sa fie 0,37 lei/titlu. In ceea ce priveste pretul maxim, acesta va fi de 0,46 lei/titlu.

Operatiunea este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities.

Actiunile vor fi alocate in doua transe, una de 85% pentru investitorii institutionali si alta de 15% pentru micii investitori. In ambele transe se va folosi aceeasi metoda de alocare, primand pretul de subscriere.

Subscrierile valide vor fi aranjate in ordinea descrescatoare a preturilor prezentate de investitori, iar ordinele care au acelasi pret vor fi aranjate in functie de momentul introducerii lor.

Oferta va fi considerata finalizata cu succes in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil mimimum 80% din actiunile oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#vanzare Petrom, #oferta Petrom, #bani Petrom, #prelungire oferta Petrom , #Romania