Ziare.com

OMV Petrom anunta o scadere drastica a profitului

Marti, 12 August 2014, ora 11:24

   

OMV Petrom anunta o scadere drastica a profitului
OMV Petrom a inregistrat, in primele sase luni din 2014, o scadere semnificativa a vanzarilor si a profitului fata de aceeasi perioada din 2013, unul dintre motive fiind impozitarea suplimentara introdusa in aceasta perioada.

Vanzarile au ajuns la 10,72 miliarde de lei, inregistrand un recul de 7% comparativ cu cele din primul semestru al anului trecut, potrivit comunicatului remis marti Ziare.com.

Mai mult, profitul net atribuibil actionarilor OMV Petrom SA dupa deducerea profitului net atribuibil interesului minoritar a fost de 1,38 miliarde de lei, mai mic cu 42% fata de nivelul de 2,39 miliarde de lei inregistrat in primele sase luni ale anului trecut.

Per total, compania a inregistrat un profit net de 1,9 miliarde de lei, in scadere cu 22%. In perioada ianuarie-iunie 2013, acesta a fost de 2,43 miliarde de lei.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

In perioada analizata, OMV Petrom a produs 32,72 milioane barili echivalent petrol (bep) de hidrocarburi, in scadere cu 1% fata de primul semestru al anului trecut.

Pe ce a cheltuit OMV Petrom sute de milioane de euro

"In prima jumatate din 2014 am continuat sa implementam proiectele noastre de investitii in conformitate cu strategia companiei. Astfel, am finalizat cu succes, in termenele si bugetul stabilite, proiectul de modernizare a rafinariei Petrobrazi, demarat in 2010, in valoare de 600 milioane de euro, care ne va permite imbunatatirea marjelor de rafinare si o mai buna satisfacere a cererii pietei.

Operatiunile de foraj si reparatii capitale au contribuit la stabilizarea productiei interne. In zona offshore de mica adancime, sonda de explorare Marina-1 a descoperit cel mai mare zacamant de titei din Marea Neagra, de la privatizare. In zona de mare adancime am finalizat mobilizarea platformei Ocean Endeavor, care ne-a permis inceperea forajului la sonda Domino-2 din blocul Neptun Deep, cu scopul de a confirma descoperirea initiala de gaze si de a identifica posibilitati suplimentare de explorare", a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

Ce efect au avut taxa pe constructii speciale si acciza suplimentara

Ea a adaugat faptul ca cererea redusa de produse petroliere si gaze, combinata cu impozitarea suplimentara introdusa in 2013-2014 (adica taxa pe constructii speciale si acciza suplimentara la carburanti), a neutralizat in mare masura beneficiile rezultate in urma liberalizarii pretului la gaze.

"Cu toate acestea, avand in vedere ciclul lung al investitiilor in sectorul de titei si gaze si presupunand un viitor cadru fiscal si de reglementare favorabil investitiilor, ne vom continua proiectele, concentrandu-ne in special pe cele de explorare si redezvoltare zacaminte, atat onshore, cat si offshore", a punctat Mariana Gheorghe.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Extraordinar!

V-a scazut profitul? Nu va mai puteti face inca un sediu ca Petrom City? Nu mai puteti da cate un Duster fiecarei secretare sa vina la serviciu?
Nu cumva sunteti voi aia care pe timp de criza, in timp ce multi romani chitaiau, voi aveati profit? Si inca unul nesimtit?
Poate dati faliment.

 

Cat exista un profit rezonabil,

Totul e ok...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor