OMV Petrom anunta pentru primul semestru un profit triplu fata de 2016

Joi, 10 August 2017, ora 09:13
3323 citiri
OMV Petrom anunta pentru primul semestru un profit triplu fata de 2016

OMV Petrom, cea mai mare companie petroliera din Romania, a realizat in primul semestru din acest an un profit net de 1,21 miliarde de lei (circa 266 milioane de euro), cu 199% mai mare decat cel raportat in perioada similara a anului trecut.

In primul semestru din 2016, compania a obtinut un profit net de 405 milioane lei (90 milioane euro).

Vanzarile au crescut in primele sase luni cu 25%, la 9,26 miliarde lei, stimulate "de preturile semnificativ mai ridicate la titei si volumele mai mari de produse petroliere, gaze naturale si electricitate, compensate partial de preturile medii de vanzare mai scazute la gaze naturale", arata rezultatele financiare publicate joi.

"In primele sase luni din 2017, am transformat conditiile de piata favorabile intr-o performanta operationala si financiara solida. Am beneficiat de preturi ale titeiului in crestere, marje de rafinare solide si de o cerere mai mare pentru toate produsele noastre", a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Un alt element care a sustinut profitul Petrom este eliminarea "taxei pe stalp" de la 1 ianuarie 2017.

Investitiile au scazut cu 32% in primul semestru, la 913 milioane de lei, de la 1,34 miliarde lei in primul semestru din 2016, influentate in principal de reducerile substantiale de investitii din segmentul Upstream.

Pentru 2017, compania estima initial investitiii de circa 800 de milioane de euro, cu 40% mai mari fata de 2016, insa a revizuit in scadere bugetul.

"Am revizuit estimarile de investitii pentru 2017, in sensul scaderii acestora la 0,7 miliarde euro de la 0,8 miliarde euro, ca urmare a optimizarii portofoliului de sonde, economiilor de costuri si revizuirii proiectelor.

Cu toate acestea, suntem pregatiti pentru o intensificare a activitatii de investitii in a doua jumatate a anului 2017, mai ales, avand in vedere pozitia noastra financiara solida", a mai spus Gheorghe.

Amintim ca Guvernul are de gand sa scumpeasca substantial acciza pe carburanti incepand cu 1 septembrie.

Citeste si

Citeste si:
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a declarat, sâmbătă, 4 decembrie, că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de...