Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

OMV Petrom va explora in Romania perimetre onshore la mare adancime

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 11:38
2322 citiri
OMV Petrom va explora in Romania perimetre onshore la mare adancime

OMV Petrom (SNP) va explora impreuna cu grupul spaniol Repsol patru perimetre onshore situate in sudul Carpatilor Meridionali si al Carpatilor de Curbura, in baza unui contract incheiat vineri, parteneriatul vizand investitii estimate la 50 milioane euro in urmatorii doi ani.

"Unul dintre obiectivele majore ale strategiei noastre este de a valorifica potentialul de explorare onshore la mare adancime in Romania. Acest parteneriat cu Repsol, o companie petroliera lider cu experienta in explorarea ariilor de mare adancime cu structuri complexe, este un pas important pentru evaluarea potentialului de hidrocarburi al celor patru perimetre.

Totodata, parteneriatele cu companii petroliere de talie mondiala contribuie la dinamizarea sectorului romanesc de petrol si gaze, cu beneficii economice semnificative pentru Romania", a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de explorare si productie, intr-un comunicat publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Petrom a anuntat cel mai mare profit din istorie (Video)

Luis Cabra, vicrepresedintele pentru Explorare si Productie la Repsol si-a exprimat incantarea fata de aceasta asociere.

"Romania are un potential deosebit si speram sa contribuim la materializarea lui prin acest parteneriat. Expertiza semnificativa a Petrom in domeniu ne da foarte multa incredere in ceea ce priveste succesul acestui parteneriat", a declarat Luis Cabra.

Activitatile OMV Petrom in regiunea respectiva vizeaza atat explorarea cat si productia.

Profitul urias al Petrom pe intelesul tuturor

Conform comunicatului, dupa privatizare, OMV Petrom a derulat un program intens de seismica 3D in zona, in urma caruia a fost raportata descoperirea de gaze de la Totea (partea de sud-vest a Romaniei).

OMV Petrom si Repsol vor evalua impreuna datele obtinute in cadrul programului de seismica deja derulat pentru a determina oportunitatile de foraj de explorare. Se estimeaza ca, in urmatorii doi ani, parteneriatul OMV Petrom-Repsol va investi aproximativ 50 de milioane de euro pentru forajul de explorare.

Parteneriatul cu Repsol este cel de-al treilea incheiat de catre OMV Petrom, dupa acordul de tip joint-venture semnat cu ExxonMobil in 2008 si cu Hunt Oil in 2010. Explorarea la mare adancime, atat offshore cat si onshore, implica riscuri investitionale mari, expertiza specializata si tehnologii de ultima ora.

Grupul OMV are deja parteneriate de explorare si productie incheiate cu grupul Repsol in Libia si Bulgaria.

C.P.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Petrom explorare petrol onshore, #Petrom exploare petrol Romania, #Petrom explorare Repsol , #Romania