Ziare.com

Preturile la pompa ale Petrom - ancheta din Parlament mai asteapta

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 14:15

   

Preturile la pompa ale Petrom - ancheta din Parlament mai asteapta
Dezbaterea din Parlament privind comisia care va ancheta modul in care se stabilesc preturile benzinei la Petrom a fost amanata, pentru ca PD-L si PSD nu s-au inteles cu privire la membrii comisiei.

"Dezbaterea Proiectului de Hotarare privind infiintarea unei comisii de ancheta avand drept scop verificarea respectarii prevederilor contractului de privatizare al Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. de grupul austriac OMV a fost amanata, la solicitarea grupurilor parlamentare ale PD-L si PSD, pentru armonizarea punctelor de vedere in ceea ce priveste componenta comisiei", se arata intr-un comunicat al Directiei de Relatii Publice a Camerei Deputatilor, remis marti Ziare.com.

Parlamentarii doresc infiintarea unei comisii de ancheta asupra Petrom, pentru a investiga modul in care este hotarat pretul pentru carburanti, precum si perioada post-privatizare, a declarat, marti, presedintele Comisiei de Comert Camerei Deputatilor, Iulian Iancu.

"Deocamdata ancheta este asupra unui singur jucator, compania Petrom. Urmeaza sa extindem ancheta si asupra celorlalti jucatori de pe piata carburantilor, pentru a vedea modul cum isi calculeaza preturile la pompa, in functie de cotatii si curs valutar", a spus Iulian Iancu, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca toti operatorii sunt obligati sa se prezinte in fata comisiei parlamentare de ancheta si sa justifice pretul la pompa, dand ca exemplu Bulgaria, care a inghetat aceste preturi.

"Guvernul Romaniei poate sa intervina in conditii de criza la pretul la pompa al combustibililor. Petrom nu are nimic impotriva, daca ar fi o decizie a Guvernului. Inghetarea preturilor la carburanti se poate face de catre Guvern si conform legii va fi pe termen limitat de sase luni sau un an", a precizat Iulian Iancu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1096 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CIND DOI SE CEARTA........

PIERDE ROMANUL DE RIND !!!!!!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor