Ziare.com

Petrom: Importurile de energie vor ajunge la 40-50% in 2030

Marti, 19 Iunie 2012, ora 15:05

   

Petrom: Importurile de energie vor ajunge la 40-50% in 2030
Petrom estimeaza ca independenta energetica a Romaniei se va reduce, importurile urmand sa ajunga la 40-50% in 2030, din cauza cererii mai mari de energie primara si a declinului natural al productiei interne de hidrocarburi.

"Cu o pondere curenta a importurilor de 20-30%, relativa independenta energetica a Romaniei este probabil sa scada. Pana in 2030 se estimeaza o crestere a importurilor la 40-50%, ca urmare a cererii mai mari de energie primara si a declinului natural al productiei interne de hidrocarburi", se arata intr-un comunicat al companiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

"Cu toate acestea, Romania are un potential mare de furnizare de energie, care poate fi deblocat cu investitii semnificative, din care, numai pentru deblocarea potentialului de hidrocarburi sunt necesare peste 20-35 miliarde de euro pana in 2030", au mai spus reprezentantii Petrom.

Acestia mai estimeaza ca consumul de titei si gaze va continua sa creasca si va reprezenta aproximativ 60% din cererea de energie a Romaniei pana in 2021.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In plus, compania si-a prezentat si strategia pana in anul 2021.

"Directiile strategice ale Petrom pentru 2021 le reconfirma pe cele existente anterior in Strategia pentru 2015, asigurand astfel continuitate in dezvoltarea
companiei, si corespund strategiei Grupului OMV pentru 2021. Petrom intentioneaza sa ramana compania integrata de titei si gaze lider in regiune, cu performanta durabila necesara pentru a sustine cresterea potentiala a segmentului upstream in regiunea de vecinatate a Marii Negre", a declarat CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe.

Ea a mai precizat ca Romania are un potential semnificativ de furnizare de energie, care ii poate reduce dependenta de importuri si ca Petrom este bine pozitionata pentru a sustine sectorul energetic, contribuind astfel la cresterea economica a tarii noastre.

De asemenea, compania a mai anuntat ca va investi pana in 2014 intre 800 de milioane de euro si 1,2 miliarde de euro pe an, in special in sectorul de explorare si productie, daca va exista un mediu favorabil.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1064 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor